Ontslagnemend minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) heeft een nieuwe ontradingscampagne klaar om de grote groepen Palestijnen die naar ons land afzakken, te ontmoedigen. Dat brengt Het Nieuwsblad. Sinds De Block het overnam van Theo Francken (N-VA), is het aantal asielzoekers opnieuw de hoogte ingeschoten. Dit na het verwijderen van Franckens asielquota en diens eigen ontradingscampagne. Francken zelf noemt De Blocks plan daarom een “schertsvertoning”.

in januari vroegen 2.765 migranten asiel aan in België – het hoogste aantal in drie jaar, en pakken meer dan wat in november en december werd geregistreerd. De grootste groep hierbij zijn Palestijnen, die echter sinds december niet langer automatisch erkend worden, nadat de status van thuisland Israël is bijgesteld. Minister De Block heeft daarom een nieuwe ontradingscampagne klaar om deze grote groep – in januari met 426 – te informeren over de leugens van mensensmokkelaars en nieuwe mogelijke migranten te demotiveren om naar België te komen.

De campagne werd begin dit jaard reeds aangekondigd, maar zou deze maand van start gaan, weet Het Nieuwsblad. Dit met een eigen site en op Facebook, in het Frans, Arabisch en Engels.  Ironisch: De Block – minister van een partij die jobs en koopkracht hoog in het vaandel heeft – zal hierbij de focus leggen op de weinige kansen en dure levenskost in ons land, bijvoorbeeld te merken in de prijs van een brood.

Francken: “Eerst onze ontradingscampagne stoppen, dan stoer een andere aankondigde”

Op Twitter neemt Francken de voornemens van De Block echter op de korrel. De Blocks plan is een “schertsvertoning”, zo zegt Theo Francken. “Mijn opvolgster kondigt vandaag stoer aan dat ze de laatste hand legt aan ontradingscampagne voor Palestijnen. Op de dag van mijn ontslag nam ze onze lopende ontradingscampagne voor Palestijnen offline!”

Ook de asielquota – eerst 60 per dag, dan 50 – werden al snel stop gezet eens De Block het overnam. De Raad van State had eerder bezwaren geuit tegen de quota en de ontradingscampagne van Francken zou deontoligische voorschriften hebben overtreden.

Lees ook:

Maggie-effect? Nog nooit zoveel asielzoekers sinds begin 2016

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Ontradingscampagne om illegalen af te schrikken offline gehaald

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

ADVERTENTIE