Abdellah Nouamane (23), de IS-jihadist uit Antwerpen die vorige zomer als gesneuveld werd opgegeven, zou springlevend zijn. Dat brengt VTM NIEUWS. Dat IS deze leugen zelfs verkocht aan de moeder van Nouamane, zou er op kunnen wijzen dat hij werd/wordt klaargestoomd om een aanslag te plegen in België.

Nouamane is verre van een onbekende. Zijn moeder is Fatima Ezzarhouni, een vrouw die opkomt in de politiek voor CD&V en haar engagement ook kadert in de strijd tegen moslimradicalisme. Het was zij die naar buitenkwam met het doodsbericht van haar zoon: Net waarom het als geloofwaardig werd geacht. IS’ers worden immers wel vaker valselijk dood verklaard om Westerse autoriteiten op de tuin te leiden. Maar IS lijkt dus ook moeder Ezzarhouni om de tuin te hebben geleid.

Ook gevangen door de Koerden?

De islamistische twintiger zou opgepakt zijn door de Koerden in Syrië (vooral gegroepeerd onder SDF), maar dat is nog niet formeel bevestigd, zo schrijft ook Het Laatste Nieuws.

Nouamane is dezelfde persoon die in 2015 duistere dreigementen aan ons adres afleverde. “Alles gaat in de lucht in België”, zei hij toen. “Ik zou zeggen van bibliotheken tot scholen, tot ziekenhuizen, tot winkelstraten, tot discotheken. Overal waar een ongeloof heerst.” Jihad-expert Montasser AlDe’emeh raadde de veiligheidsdiensten toen aan om de dreiging ernstig te nemen. Nouamane is intussen (als één van de weinige Belgische Syriëstrijders) expliciet veroordeeld wegens het plannen van een aanslag op Belgische bodem. Nouamane vertrok in 2013 naar Syrië onder invloed van Sharia4Belgium. Het jaar daarop wist een kameraad al te vertellen dat hij er mensen zou hebben gedood.

Abdel Hamid Abaaoud, de Molenbeekse jihad-organisator achter de aanslagen in Parijs, werd voor zijn bloedbad te verrichten ook eerst ‘dood’ verklaard.

Lees ook:

Tarik Jadaoun toch niet dood, maar gevangen nabij Mosoel

Beruchte Antwerpse jihadist Hicham Chaib wellicht gesneuveld

Jambon duidelijk over IS-jihadisten: “Keuzes hebben consequenties”