Het tramverkeer in Brussel is momenteel grondig verstoord. Dit omwille van een spontane staking die enkele trambestuurders zijn tot overgegaan. Reden van de staking is de groeiende onveiligheid in premetrostation Lemonnier, waar vrijdagavond nog een steekpartij met enkele allochtone jongemannen plaatsvond.

Vrijdagavond werd rond 19u25 een man neergestoken in het premetrostation van Lemonnier in Brussel door wat op beelden lijkt als een klein groepje allochtone jongemannen. De federale politie (die bevoegd zijn omdat de feiten zich in een station afspeelde) is nog steeds op zoek naar de dader of daders en kon nog geen verdachte oppakken.

De hele situatie blijkt bijzonder verontrustend voor de trambestuurders die de buurt aandoen. Ze zijn de onveiligheid grondig beu, zo luidt het in BRUZZ.

Dienstverlening trams Brussel verstoord, maar onduidelijk voor hoelang

Tramlijnen 19, 51, 81, 82 en 97 rijden voorlopig niet en tramlijnen 4 en 92 worden slechts deels bediend. An Van hamme, woordvoerster voor MIVB (de Brusselse openbare vervoersmaatschappij), laat aan BRUZZ weten dat er op dit moment onderhandeld wordt tussen de directie en het personeel. Het is momenteel nog onduidelijk hoe lang de staking nog zal duren.

Het slachtoffer van afgelopen vrijdag moest naar het ziekenhuis overgebracht worden, maar kon na eerste zorgen zaterdagochtend reeds naar huis.

Bekijk ook de beelden van afgelopen vrijdag: