In Antwerpen ging deze nacht opnieuw een explosief af. De bom deed een auto in vlammen op gaan en beschadigde vier andere wagens en een gevel. De politie heeft de desbetreffende straat, de Biekorfstraat, afgesloten. Ook deze keer vond de explosie plaats in de buurt van Park Spoor Noord, dezelfde buurt als de explosies van maandag en deze met granaten eerder deze maand.

Deze nacht rond 03u30 was een luide knal te horen in en rond de Antwerpse Biekorfstraat. Welke explosieven gebruikt zijn is volgens VRT NWS nog niet duidelijk, maar de militaire ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse om nieuw ontploffingsgevaar na te gaan en eventueel te neutraliseren. Na de explosie maandag kon DOVO een ander toestel uitschakelen door het gecontroleerd te doen ontploffen. De wagen die vannacht werd geviseerd is inmiddels weggetakeld.

Antwerpen bomstad

De aanval vond nog geen 24 uur later plaats na de vorige bomaanslag. Maandagochtend vroeg ging namelijk eveneens een explosief af onder een wagen. VRT NWS meldt inmiddels dat ook deze aanvallen met behulp van handgranaten werden uitgevoerd. Dat was maandag nog niet duidelijk.

De snel op elkaar volgende aanvallen kaderen in een intense reeks aan bomgeweld in de buurt. In dezelfde Biekorfstraat werd op 6 maart al een uitgebrande wagen gevonden. Twee andere wagens werden die nacht eveneens in brand gestoken. Kort hierna werden nog eens twee wagens vernield met handgranaten. Die aanvallen werden in verband gebracht met het drugsmilieu.

Al jaren teistert een gewelddadige drugsoorlog Antwerpen. En de ordediensten krijgen het geweld maar niet onder controle. Eind 2017 bleek na een VRT-reportage van Pano nog maar eens hoe ernstig de drugproblematiek in Antwerpen is. De Vlaamse havenstad werd in 2016 nog genoemd als grootste cocaïnehaven van Europa. Criminele bendes met Marokkaanse wortels – in Nederland betiteld als ‘Mocromaffia’ – zoals ‘de Turtles’ en ‘de Mixers’ domineren de lucratieve en clandestiene handel en proberen elkaar uit te schakelen door brutaal geweld met granaten en schietpartijen.

ADVERTENTIE