Het parket onderzoekt een verband tussen de drie wagens die gisterennacht zijn afgebrand in Antwerpen. Twee auto’s brandden uit in de omgeving van Park Spoor Noord en in Hoboken brandde eveneens een wagen uit. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

Afgelopen nacht moesten de hulpdiensten tot twee maal toe uitrukken voor een wagenbrand. Dit rond Park Spoor Noord. En ook in Hoboken werd een brandende wagen gemeld.

Antwerpen: Parket onderzoekt verband tussen autobranden

De eerste brand vond plaats in de Biekorfstraat. Deze wagen brandde volledig uit, maar beschadigde geen andere voertuigen. Amper 10 minuten later vond een andere autobrand plaats, in de Rupelstraat. Dat is aan de andere kant van Park Spoor Noord. In de Emiel Vandeveldestraat, in Hoboken brandde dan nog een derde wagen uit.

Vermoedelijk gaat het, zeker wat de eerste twee wagens betreft, om brandstichting. Dit gezien de korte tijd tussen de twee branden en nabijheid van elkaar. Het parket onderzoekt of er een verband is en gaat in deze context ook de derde brand na.

Sinds enige tijd wordt in Antwerpen de ‘Mocro-oorlog’ uitgevochten. Dat is een conflict tussen de verschillende – vooral Marokkaanse – bendes die de cocaïnehandel in de stad controleren. Hierbij worden gevels geregeld beschoten, vinden aanslagen met handgranaten plaats en worden auto’s afgebrand. Er is evenwel momenteel geen aanwijzing dat de waarschijnlijke brandstichting van afgelopen nacht kadert in dit conflict.

Lees ook:

Schietpartij en autobrand in Antwerpen

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Antwerpen: Opnieuw granaat-aanslag in ‘Mocro-oorlog’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken