In de Duitse stad Welver is een jonge vrouw (25) levensgevaarlijk gewond geraakt nadat ze door een groep mannen van buitenlandse origine werd aangevallen na carnaval. Het slachtoffer moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert intussen buiten levensgevaar. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. 

Vorige week trok het 25-jarige slachtoffer samen met haar oudere zus (26) en diens vriend (28) naar de Duitse stad Welver in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen om er carnaval te vieren. Toen ze samen naar huis wilden gaan, werden ze benaderd door een groepje van 6 mannen met buitenlandse origine. De allochtonen begonnen het trio te beledigen en te treiteren, waarna de vriend hen vroeg daarmee op te houden.

Levensgevaar

Vervolgens escaleerde de situatie volledig. De zus van het slachtoffer en diens vriend kregen enkele rake klappen, maar kwamen er vanaf met enkele verwondingen aan het gezicht. De andere vrouw had minder geluk en werd zwaar toegetakeld door de groep allochtonen. Ze kreeg verschillende klappen op haar hoofd en kreeg ook schoppen in haar maag toen ze al bewusteloos op de grond lag.

De vrouw moest met spoed naar het ziekenhuis worden afgevoerd, waar de artsen moesten vechten om haar leven. Ze verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar inmiddels zou de vrouw buiten levensgevaar zijn. Ze moet wel nog minstens enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Volgens de slachtoffers gaat het om mannen uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten. De politie onderzoekt de zaak, maar hoopt vooral op informatie van het slachtoffer. “Onze focus ligt momenteel op het slachtoffer”, klinkt het bij de politie. “We gaan vandaag naar het ziekenhuis en informeren ons over de gezondheidstoestand van de vrouw en praten zo mogelijk met haar over het incident.” 

Inmiddels werd de vrouw verhoord, maar werden er nog geen daders gearresteerd.