In Amsterdam is een bejaard koppel slachtoffer geworden van een brutale homejacking. De daders, vier jonge mannen van buitenlandse origine, zijn spoorloos. Daarom heeft de Nederlandse politie nu beelden vrijgegeven van de daders tijdens het Nederlandse opsporingsprogramma ‘Bureau 020’.

De feiten dateren van 8 juli 2018, maar raakten nu pas bekend. Omstreeks 4u ‘s nachts drongen vier mannen van buitenlandse origine, allemaal ongeveer 20 jaar oud, het huis van een bejaard koppel binnen. Het koppel lag al te slapen, toen het viertal plots naast hun bed stond.

Daders spoorloos

Het ouder koppel werd hardhandig vastgebonden, waarna drie van de vier allochtonen aan hun rooftocht door het huis begonnen. Eén van hen bleef bij het koppel om hen in de gaten te houden. Uiteindelijk gingen ze er vandoor met enkele waardevolle spullen zoals juwelen en bankpassen.

Niet veel later wordt met een bankkaart van het bejaard koppel geld afgehaald. Op dat moment komt één van de daders duidelijk in beeld. Hij heeft net als de rest van zijn kompanen een donkere huidskleur en is rond de 20 jaar oud. De vier daders zijn tot op heden nog steeds spoorloos, waardoor de politie nu via het opsporingsbericht hen hoopt op te kunnen sporen.

Het bejaard koppel liep enkele lichte fysieke verwondingen op, maar is er vooral mentaal erg aan toe. “De slachtoffers zijn enorm ontdaan over het feit dat zij dit op hoge leeftijd nog hebben moeten meemaken. Mentaal heeft het ook echt wat gedaan met ze en deze angst raken ze ook niet meer kwijt”, vertelt een woordvoerder van de politie in AT5’s opsporingsprogramma ‘Bureau 020’.