In Gent vond afgelopen zaterdag een dodelijke steekpartij plaats. Het slachtoffer, een man van 36 jaar met de Afghaanse nationaliteit, werd dood aangetroffen in een woning in de Baudelostraat. Inmiddels zijn drie personen aangehouden door de onderzoeksrechter. Het parket is echter nog op zoek naar minstens één andere verdachte. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Omstreeks 15 uur werd een 36-jarige man dood teruggevonden in een pand in de Baudelostraat ter hoogte van de kruising met de Ottogracht. Het slachtoffer was om het leven gebracht met verschillende messteken. Het gaat om iemand met de Afghaanse nationaliteit. Volgens een familielid heeft hij een vrouw en zes kinderen in Afghanistan.

Men arrestaarde ondertussen al drie verdachten. Zij werden aangehouden voor verhoor, maar zijn inmiddels vrijgelaten. “Er zijn geen aanwijzingen dat zij betrokken zijn bij de feiten”, zegt persmagistrate Annelies Verstraete. Het parket is echter nog op zoek naar minstens één andere verdachte die op de vlucht is. “We doen er alles aan om de verdachte zo snel mogelijk op te sporen”, klinkt het bij Verstraete. “Het gaat om zeer zware feiten. We konden zijn vluchtroute reconstrueren tot aan de Sint-Jacobskerk. Getuigen die de verdachte tussen 15 uur en 16 uur in de buurt hebben gezien, mogen zich melden bij de politie.” 

Zaterdagmiddag zagen passanten de politie een man naar buiten brengen “met een papieren zak over zijn handen”. Het is echter niet duidelijk in welke hoedanigheid dit iets met het onderzoek te maken heeft.

Autopsie

De wetsdokter, het labo en het afstappingsteam van de federale politie waren zaterdag tot ‘s avonds laat aan het werk in de Baudelostraat om de zaak te onderzoeken. Men kon diverse sporen ontdekken rondom het pand. Zo werden bijvoorbeeld bloedsporen gevonden bij een barbierszaak aan Sint-Jacobs. De autopsie van het slachtoffer moet echter nog plaatsvinden en zal hopelijk nog bijkomende informatie prijsgeven. Ondertussen zou het pand terug vrijgegeven zijn. De Baudelostraat, die zaterdagnamiddag afgezet was, is ondertusen ook weer open voor doorgaand verkeer.