De Afghaanse asielzoeker die in Duitsland een 11-jarig meisje verkrachtte, zal mogelijk geen enkele straf krijgen voor zijn daad. Zijn advocaten beweren dat niet kan aangetoond worden dat de Afghaan ouder was dan 14 jaar op het moment van de feiten, waardoor het niet met zekerheid strafbaar is. Dat meldt de Duitse krant Bild

In de maanden april en mei van het jaar 2018 werd een 11-jarig Duits meisje meerdere keren verkracht door een groepje asielzoekers. Eén van de daders was de 22-jarige Irakese asielzoeker Ali Bashar, bekend voor de verkrachting en moord op een ander Duits meisje, die ook amper 14 jaar oud was. De andere hoofdverdachte is Mansoor Q., van wie de leeftijd ongekend is.

Jonger dan 14?

Mansoor Q. is een Afghaanse asielzoeker die vorig jaar naar Duitsland kwam. Omdat zijn leeftijd niet gekend is, proberen de advocaten van de Afghaan via die weg een straf voor de man te ontlopen. Zij beweren dat niet kan bewezen worden dat Mansoor Q. op het moment van de feiten ouder was dan 14 jaar, waardoor hij volgens de wet geen straf zou kunnen krijgen.

“Er zijn grote dubbelzinnigheden met betrekking tot de leeftijd: we hebben documenten ingediend, waaruit blijkt dat Mansoor op het moment van de overtreding feitelijk nog geen 14 was”, aldus zijn advocaat Michael Harschneck.

Volgens de openbare aanklager staat het echter buiten kijf dat Mansoor Q. minstens 14 jaar oud en waarschijnlijk zelfs ouder was op het moment van de verkrachting. Maar de verdediging van de Afghaan stelt dat ze die claim dan maar moeten bewijzen. “De rechtbank moet bewijzen”, klinkt het. De zaak gaat verder op 10 april.

Een andere zaak waarbij Mansoor Q. betrokken is, is die van de verkrachting en moord van de 14-jarige Susanna. Zij werd na een avondje uit urenlang verkracht en vervolgens vermoord, ook door een groepje asielzoekers met daarbij dezelfde hoofdrolspelers.

Lees ook:

Vluchteling bekent verkrachting en moord op 14-jarig meisje

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

ADVERTENTIE