Na de ophef over de joodse karikaturen is nu een vrouw onder vuur komen nadat ze zich tijdens Aalst Carnaval als Afrikaanse vrouw had verkleed. Dat meldt TV Oost. Op sociale media werd opgeroepen om de vrouw, die werkt als stewardess bij Tui, te ontslaan. Haar werkgever gaat daar echter niet op in, maar laat weten de ophef te betreuren.

Aalst Carnaval, waar naar goede gewoonte jaarlijks elk taboe uit de weg gegaan wordt, lijkt dit jaar maar niet uit de actualiteit te verdwijnen. Enkele dagen geleden kwam Aalst Carnaval onder vuur te liggen omdat er joodse karikaturale poppen te zien waren, vandaag staat een vrouw die Aalst Carnaval vierde als Afrikaanse vrouw in het oog van de storm.

Mamadou

De vrouw in kwestie verkleedde zich tijdens Aalst Carnaval samen met drie vriendinnen als Afrikaanse vrouw. Ze plaatste er een foto van op Facebook met bijschrift: “Droi daugen as mamadou” (Drie dagen als mamadou, nvdr.), waarna ze bedolven werd onder de haatreacties. Volgens sommigen maakte de vrouw zich daarmee immers schuldig aan racisme.

Enkele boze Twitteraars ontdekten dat de vrouw werkt als stewardess bij luchtvaartmaatschappij TUI. Vervolgens werd ook TUI zwaar onder vuur genomen door de boze menigte. Zo werd er onder meer opgeroepen tot een boycot en eisten verschillende mensen het ontslag van de vrouw. “We want her fired”, stelde een zekere Thomas Anci. “We need het fired otherwise you’re as bad as she is.”

TUI kwam inmiddels met een officiële reactie waarin het stelt de ophef te betreuren, maar van een ontslag is geen sprake. “TUI veroordeelt elke vorm van discriminatie en wij distantiëren ons van elk bericht dat iets anders doet vermoeden. (…) We verontschuldigen ons bij iedereen die zich beledigd voelt door deze tweets. Want wij voelen ons er ook door beledigd.”

Op die reactie van TUI kwamen vervolgens tientallen reacties van mensen die het opnemen voor de vrouw. “Echt zwak van jullie”, zo reageerde Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman“Mensen word volwassen, het is carnaval”, klinkt het ook meermaals. “Jullie zijn zo vervreemd van Vlaanderen dat jullie carnaval niet begrijpen.”