Op donderdag zijn in de Beierse hoofdstad München twee doden gevallen bij een schietpartij. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung. Volgens een politiewoordvoerder zou er geen indicatie zijn dat het om terrorisme gaat.

De politie van München meldt dat twee mannen zijn omgekomen bij een schietpartij in het district Au. De dader zou één van de twee doden zijn. De feiten vonden kort voor negen uur plaats in de omgeving van een bouwwerf in de Ohlmüllerstraat. De schoten werden afgevuurd in een container op de werf.

“Geen indicatie dat het om terrorisme gaat”

Op dit moment is een grootschalige politieactie aan de gang in de omgeving. “Wij hebben de situatie in de Ohlmüllerstraat in de Au in München onder controle en informeren u verder. Momenteel is er geen gevaar voor niet-betrokkenen”, zo schrijft de politie op Twitter.

Het nabijgelegen districtskantoor van Au is tijdelijk gesloten. Volgens politiewoordvoerder Sven Müller is er geen indicatie dat het om terrorisme gaat. “Er is geen gevaar meer voor de mensen daar”, zegt Müller. De politie heeft een getuigenverzamelpunt opgezet. De politie spreekt van een “veelheid aan getuigen” die ter plaatse waren en die nu verhoord moeten worden.

Duitsland staat sinds december 2016 op scherp nadat een Tunesische asielzoeker met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt te Berlijn. Daarbij vielen 11 doden en tientallen gewonden.