Vlaams Belang-Kamerlid Jan Penris vloog tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer stevig uit de bocht. Zo noemde hij Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter tweemaal “trut”. Later bood Penris zijn excuses aan. 

Vandaag ondervroegen verschillende Kamerleden premier Charles Michel (MR) over de berechting van Syriëstrijders, zo ook Van Cauter. Penris kon, kennelijk, de tussenkomst van het Open Vld-Kamerlid evenwel niet smaken en noemde haar tot tweemaal toe “trut”. Nadat PS-Kamerlid Nawal Ben Hamou op deze verwensingen terugkwam – noch Kamervoorzitter Siegfried Bracke, noch premier Michel hadden deze gehoord – vroeg Bracke excuses.

Deze kwamen er. Zo gaf Penris toe dat hij “een beetje veel” uit de bocht was gevlogen. Evenwel verwees hij meteen daarna naar de situatie in Syrië. “Ik weet wat wij hebben gezien in Syrië, hoe kindjes hun beentjes verliezen”, citeert Het Laatste Nieuws Penris. “Ik nodig mevrouw Van Cauter zeker uit om eens mee te komen naar Syrië”, klonk het.