Een Syrische man heeft een werkstraf gekregen van 120 uur voor het aanranden van twee meisjes op het openbaar vervoer. Opmerkelijk: in de rechtbank toonde de man geen enkel schuldbesef. “Ik heb eigenlijk niks verkeerd gedaan”, zei hij tegen de rechter. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

De feiten dateren van januari 2017 en vonden plaats in de buurt van Sint-Niklaas, de woonplaats van de 28-jarige Syrische man. Hij ging telkens op dezelfde manier te werk. Op de bus ging de man naast zijn slachtoffer zitten, om haar vervolgens te betasten.

“Niks verkeerd gedaan”

Hij sloeg op korte tijd minstens twee keer toe. Twee jongedames dienden in januari klacht in bij de politie voor aanranding. Voor de rechtbank van eerste aanleg werd de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, maar de Syriër ging daartegen in beroep. Gisteren werd zijn zaak behandeld in het Gentse hof van beroep.

Zijn advocate vroeg een lichtere straf, met voorwaarden. “We willen de feiten niet minimaliseren”, klonk het. “Mijn cliënt heeft een mentale achterstand en heeft de situatie verkeerd ingeschat.” Vervolgens kwam de Syriër zelf aan het woord. “Sorry”, zei de twintiger. “Maar ik heb eigenlijk niks verkeerd gedaan.”

Het hof van beroep bleek mee te gaan in het verhaal van de advocate en de Syriër, getuige de mildere straf die werd opgelegd. De Syriër komt er vanaf met een werkstraf van 120 uur.

ADVERTENTIE