Een deel van het Brusselse noordstation mag vanaf heden enkel nog gebruikt worden door de illegale migranten die er verblijven. “De buszone noord zal vanaf nu voor een testperiode een verzamelplaats voor de migranten zijn”, zo staat te lezen op een papier dat werd opgehangen in het station. “Waanzin”, vindt Sam Van Rooy (Vlaams Belang), die een foto van het papier online plaatste.

De problematiek van illegalen in onze hoofdstad sleept al jaren aan. Het gaat veelal om migranten die hier geen asiel willen aanvragen en illegaal in ons land verblijven, zogenaamde transitmigranten dus. Tot op de dag van vandaag verblijven er nog steeds duizenden illegalen in Brussel, met veel overlast en wantoestanden tot gevolg. Bergen afval, uitwerpselen op de grond en steekpartijen zijn er dagelijkse kost.

Een groot deel van de illegalen verblijft al een tijdje in het Brusselse Noordstation, wat ook daar tot een golf van criminaliteit en overlast heeft gezorgd. Enkele weken geleden eisten enkele ngo’s nog dat er voor deze illegalen een onthaalcentrum zou komen, dat er nu lijkt te komen middenin het Brusselse noordstation.

“Verzamelplaats voor de migranten”

In het station werden immers papieren opgehangen waarop staat dat de zone noord, de grootste zone voor reizigers in het hele station, vanaf heden zal worden vrijgehouden voor de illegalen. “De buszone noord zal vanaf nu voor een testperiode een verzamelplaats voor de migranten zijn”, zo staat er te lezen. “Wij vragen u daarom de zij-ingangen, via de perrons van de bussen, of de buitentrappen naar de verschillende vervoersmaatschappijen te gebruiken. Wij danken u voor uw begrip en medewerking.”

Een foto van de desbetreffende mededeling werd op sociale media geplaatst door Vlaams parlementskandidaat Sam Van Rooy (Vlaams Belang), die spreekt van “waanzin”. “De buszone ‘Noord’ zal vanaf nu voor een testperiode, een verzamelplaats voor de migranten zijn. Met andere woorden: u moet ophoepelen, want de grote reizigerszone in het gebouw van het Brussels station is nu nog alleen van ‘de migranten’. Illegaliteit loont in België!”