Terreurgroep IS zou 15 van haar eigen strijders hebben gedood in Syrië. Dit omdat ze wilden vluchten. 2 van de doden zouden de Belgische nationaliteit hebben gehad. Dat schrijft men in lokale pers.

In Syrië is het slotoffensief tegen de islamistische terreurgroep IS van start gegaan. Het grondgebied van de jihadisten – ooit zo omvangrijk als Groot-Brittanië – is herleid tot wat gehuchten in de woestijn en de toestand is wanhopig geworden voor de IS-strijders. In die mate zelfs dat de terroristen sterk te kampen hebben met desertie. Volgens lokaal medium Sharqiya Voice heeft IS daarom 15 van haar eigen strijders geëxecuteerd omdat ze wilden vluchten. 2 van hen zouden Belg zijn.

IS in Syrië heeft minder dan 24 uur om zich over te geven

Van de 15 ‘terechtgestelden’ zouden er 9 Fransen zijn, 2 Duitsers, 1 Rus, 1 Egyptenaar en 2 Belgen. De namen zijn nog niet gekend.

IS is inmiddels teruggedrongen tot een gebied dat kleiner zou zijn dan 1 vierkante kilometer. Het front, of eerder het net, sluit zich rond het stadje Al-Baghouz, bij de grens met Irak. Het slotoffensief wordt uitgerokken omdat de IS-jihadisten kinderen als levend schild gebruiken. Woensdag kregen de radicale soennieten echter een ultimatum van 24 uur om te capituleren.