Deze ochtend heeft de politie een allochtone man neergeschoten te Zemst, aan de lokale Spar-supermarkt. De man had twee messen bij en had hiervoor een omstaander en zijn vrouw verwond. De hulpdiensten probeerden de dader nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse. Dat brengt Het Nieuwsblad. Op het appartement van de man – die gekend was bij het gerecht – is een afscheidsbrief gevonden, zo meldt het parket nog aan SCEPTR.

Een schietpartij vond deze morgen plaats in het Spar-warenhuis te Hofstade-Zemst. Een man zou eerder dinsdagochtend zijn betrokken bij zwaar intrafamiliaal geweld, zo meldt Nele Poelmans van het parket van Mechelen aan Het Nieuwsblad. De man – 34 – zou namelijk zijn vrouw hebben neergestoken in hun appartement in de Mahatma Gandhistraat. Toen de politie iets na 10u00 ter plaatse kwam, sloeg de man echter op de vlucht.

“Momenteel geen reden om uit te gaan van terreurmotief”

Eens op straat, met twee messen in de hand, stak hij een fietser neer die voorbij reed. Deze voorbijganger raakte zwaargewond. Hierna werd de agressor echter nabij de lokale Spar-winkel neergeschoten door de politie nadat hij nog twee mensen probeerde aan te vallen. Hulpdiensten trachtten de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse.

Het parket trof in het appartement van de dertiger een afscheidsbrief aan. “Momenteel gaan we ervan uit dat dat de brief afkomstig is van de man”, zo vertelt Poelmans verder aan onze redactie. Het parket onderzoek de exacte motieven van de man nog. Gevraagd of het parket ook een terreurpiste overweegt, gezien de modus operandi afweek van ‘normaal familiegeweld’, stelt men “momenteel geen reden [te hebben] om aan te nemen dat er een terreurmotief speelde.” De dader is wel een gekende bij het gerecht, “maar geen zware crimineel”. Of de man een (radicaal) islamitische achtergrond had, is niet geweten doch “gezien zijn etnische achtergrond niet uit te sluiten”.

De ruime omgeving van de Tervuursesteenweg blijft momenteel afgesloten door de politie. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die moet onderzoeken of de politie heeft gehandeld in wettige zelfverdediging, zo brengt ook VRT NWS. Busmaatschappij De Lijn verwittigt via Twitter dat een omleiding wordt gevolgd, maar dat alle haltes bediend blijven.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/