Zaterdagnamiddag vond er in de Antwerpse Brederodestraat een schietpartij plaats nabij een Turks café, zo weet Het Nieuwsblad. Bij deze gewelddaad raakten drie mannen gewond. Één slachtoffer zou hersendood zijn, de twee anderen zijn er eveneens ernstig aan toe. 

De Antwerpse Brederodestraat is vaker het toneel voor spanningen tussen de Turkse en Koerdische gemeenschap. Zo ontstond er in 2017 aan hetzelfde café, toen een bus van de pro-Koerdische partij PKK passeerde, een vechtpartij waarbij acht personen gewond raakte. Ook de huidige schietpartij zou volgens getuigen te maken hebben met spanningen binnen de Turkse gemeenschap. Zo maken getuigen tegenover VRT NWS gewag van een afrekening tussen Turken en Koerden.

Eerder al incident tussen families

Bij de schietpartij werden volgens Het Nieuwsblad twee neven, Emre en Ozan S., van dichtbij neergeschoten. Twee verdachten, tevens familieleden van de uitbater van het Turkse café in de Brederodestraat, werden hiervoor opgepakt. Verder kon de politie ook een wapen in beslag nemen. “Het labo zal nu een sporenonderzoek doen en de lokale recherche zal de aanleiding en de omstandigheden van de schietpartij verder onderzoeken”, stelt Willem Migom van de Antwerpse politie tegenover VRT NWS. Ook zou de schietpartij niet het eerst incident tussen de betrokken families zijn. Zo hadden ze het afgelopen nacht ook al met elkaar aan de stok.

De drie slachtoffers zijn er slecht aan toe. Zo werd volgens de lokale politie één man hersendood verklaard. De andere slachtoffers, waarvan mogelijks één persoon een voorbijganger zou zijn, hebben eveneens ernstige verwondingen. De twee verdachten daarentegen zijn opgepakt en zullen morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen.