Het parket van West-Vlaanderen vordert 10 jaar celstraf nadat een illegaal zijn toenmalige vriendin Melissa R. (34) maar liefst zeven maal neerstak in bakkerij Devriendt in Torhout. Karem F. (27), een Libiër, vindt zichzelf echter niet schuldig aan poging tot doodslag. Hij bleef zelfs zijn ex vanuit de cel met een clandestiene gsm bleef lastig vallen. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

De feiten dateren van augustus 2018. Karem en Melissa hadden al enkele maanden een explosieve relatie. Enkele dagen voor het steekincident had Melissa nog een blauw oog verkregen van haar vriend, maar de twee maakten het toch weer goed. Maar wanneer de vrouw na een zoveelste discussie in de bakkerij die ze uitbaatte het alsnog uitmaakte, liepen de zaken helemaal uit de hand.

“Dieren in het slachthuis worden respectvoller behandeld dan zij die dag”

“De man kwam naar de bakkerij en bleef als een razende steken, terwijl mijn cliënte roerloos op de grond achter de toonbank lag”, zegt Rik Demeyer, de raadsman van Melissa, in Het Laatste Nieuws. “Hij riep in het Frans dat ze aan het doodgaan was en stampte op haar hoofd. Haar dochtertje van amper 3 jaar zag alles gebeuren.”

Van berouw leek er geen sprake. Terwijl zijn vriendin voor haar leven zat te vechten, spuugde Karem nog op haar en rookte hij een sigaret alvorens gewillig ingerekend te worden door de politie. “De steekpartij had veel weg van een slachtpartij. Dieren in het slachthuis worden respectvoller behandeld dan zij die dag. Dat hij nadien nog eens spuwde op mijn cliënte, die lag te vechten voor haar leven, was een vorm van pure vernedering.” Zelfs vanuit de gevangenis bleef Karem zijn ex-vriendin lastigvallen. Hij belde haar tot soms wel 40 maal per dag op met een gsm die hij in zijn cel had gesmokkeld.

Karem schuift de verantwoordelijkheid dan ook door naar Melissa. “Zij heeft als eerste het mes genomen en mij bedreigd”, zo citeert Het Laatste Nieuws de aangeklaagde. “Waarom ik haar dan gestoken heb? Ik was mezelf niet. Het was nooit mijn bedoeling om haar zo toe te takelen.” Zijn advocaat Joris Van Maele vroeg daarom aan het gerecht om de feiten te herkwalificeren van poging tot doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen.

Lees ook het artikel uit augustus: 

Vrouw voor ogen dochter (3) neergestoken door Libiër in Torhout