In Kortrijk is zondagnamiddag een oudere vrouw aangevallen door een groep allochtone jongeren toen ze met haar hond aan het wandelen was in het park. De vrouw probeerde haar hond te beschermen, maar raakte daarbij zelf gewond. Wie de daders zijn, is vooralsnog niet duidelijk. Er werd een onderzoek geopend.

Zondagnamiddag wilde dame op leeftijd Rosanne D.G. van het warme weer gaan genieten in het park 1302 in Kortrijk. Ze maakte samen met haar hond ‘Filou’ een wandeling in het park, toen ze plots benaderd werd door een groep van een tiental allochtone jongeren.

Herdershond

De allochtone jongeren waren in het park met hun herdershond, die veel groter is dan het kleine hondje van de vrouw op leeftijd. Het groepje allochtonen moedigde vervolgens hun herdershond aan om de hond van de bejaarde vrouw aan te vallen. Toen de dame haar hondje wilde beschermen, werd ze zelf gebeten door de herdershond van de allochtone jongeren.

“Toen ik Filoutje probeerde beschermen, riepen ze ‘attack’ en smeet die hond zich op mij”, vertelt Rosanne. Eén van de allochtone jongeren duwde de vrouw op de grond, waarna de herdershond haar aanviel. “Ook toen ik op de grond lag bleven ze de hond aanmoedigen.” Al snel stond er een grote menigte rond het gebeuren, maar niemand greep in.

Rosanne liep bij het incident schaafwonden op over haar hele lichaam. Bovendien verkeerde ze een tijdlang in shock. Inmiddels werd er klacht ingediend bij de politie, zo bevestigt de korpschef aan SCEPTR. Wie de daders precies zijn, is vooralsnog niet duidelijk.