In Gent hebben dit weekend twee allochtone trouwstoeten voor heel wat overlast gezorgd. De feestvierders reden rond met vlaggen van een Turkse terreurorganisatie en viseerden een bejaard koppel. Toch werd er niemand gearresteerd, en werden er geen boetes of pv’s uitgedeeld. “We hebben de betrokkenen de regels uitgelegd”, verduidelijkt politiewoordvoerder Matto Langeraert aan Het Laatste Nieuws.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk, Maasmechelen, Ronse en Gent voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Geen boetes of pv’s

Afgelopen weekend was het opnieuw Gent dat op stelten werd gezet door een allochtone trouwstoet. De Gentse politie kreeg zaterdag niet één, maar twee oproepen binnen in verband met een trouwstoet die de openbare weg blokkeerde.

Agressieve bestuurders zouden het verkeer op de Gentse buitenring volledig stilgelegd hebben om er gevaarlijke manoeuvres uit te voeren op de openbare weg. Op videobeelden is te zien hoe de feestvierders rondrijden met vlaggen van de Grijze Wolven, een Turkse ultranationalistische terreurorganisatie. Daarnaast gedroegen ze zich bijzonder vijandige ten opzichte van een ouder koppel dat zich aan de verkeersregels wilde houden. De Turken reden hun wagen klem en zochten de confrontatie op, maar uiteindelijk kon het koppel toch wegrijden.

(Lees verder onder de tweet.)

De politie ging ter plaatse, maar trof de trouwstoet niet aan. Inmiddels was de stoet in de richting van het nabijgelegen Evergem getrokken, maar ook de politie van Evergem wist niemand van de stoet te vatten. De andere trouwstoet in Gent kon de politie wel een halt toeroepen.

Opvallend: bij de tussenkomst werden er geen boetes noch pv’s uitgedeeld, en werd er niemand gearresteerd. “We hebben de betrokkenen de regels uitgelegd”, aldus politiewoordvoerder Matto Langeraert aan Het Laatste Nieuws.

Trouwstoetplaag

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.