In het Oostenrijkse Dornbirn heeft een Turkse asielzoeker het hoofd van de plaatselijke sociale dienst doodgestoken. Dat schrijft Kleine Zeitung. De dader kreeg in 2009 reeds het bevel Oostenrijk te verlaten. Begin dit jaar keerde hij op illegale wijze terug naar de Alpenrepubliek. Tijdens zijn asielaanvraag beweerde de man een lid te zijn van de PKK.

Een Turkse asielzoeker heeft woensdag het hoofd van de sociale dienst in het Oostenrijkse Dornbirn doodgestoken. De dader stak het 49-jarige slachtoffer meerdere malen met een lang keukenmes. De dader werd niet veel later gearresteerd in de wc-ruimte van het culturele centrum van Dornbirn.

Dader kwam Oostenrijk opnieuw illegaal binnen

Voor de moord zou er een dispuut zijn ontstaan tussen de dader en het slachtoffer. “Blijkbaar werd het verzoek van de 34-jarige niet ingewilligd zoals hij zich had voorgesteld”, zegt politiewoordvoerster Susanna Dilp. Volgens getuigen zei het slachtoffer een half uur eerder dat de dader een afspraak moest maken.

Opmerkelijk: volgens de politie gaat het om een 34-jarige Turkse burger die in Oostenrijk geboren was. De man had een lang strafblad. In 2009 kreeg hij na talrijke misdaden het bevel om het land te verlaten. Daarop verliet de man in 2010 Oostenrijk. Maar begin dit jaar keerde hij op illegale wijze terug en op 7 januari vroeg hij opnieuw asiel aan. Hij zou ook beweerd hebben een lid te zijn van de Koerdische PKK.

Na het incident verscherpte de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg de veiligheidsmaatregelen in zijn gebouwen. Vorige maand zorgde een reeks moorden op vrouwen voor ophef in de Alpenrepubliek. Op slechts enkele dagen tijd werden vijf vrouwen vermoord. Vier van die moorden werden gepleegd door migranten.