Nigel Farage, de voormalige leider van UKIP, heeft een nieuwe Brexit-partij gevormd. Dat schrijft The Daily Telegraph. De ‘Brexit Party’ werd op vrijdag formeel erkend door de Britse kiescommissie. De partij zal tijdens de Europese Parlementsverkiezingen opkomen als de ‘Brexit’ wordt uitgesteld.

De Britse kiescommissie erkende de ‘Brexit Party’ vrijdag formeel als een officiële organisatie. Nigel Farage denkt met de partij vooral Conservatieven binnen te halen die niet opgezet zijn met de manier waarop premier Theresa May (Con.) met de ‘Brexit’ is omgegaan. Zelf maakt Farage gewag van duizenden ‘Tories’ die overstap zouden wagen.

Uitstel van Brexit

Normaal gezien stapt het Verenigd Koninkrijk op 29 maart uit de Europese Unie. De kans bestaat echter dat die datum uitgesteld wordt. Indien dat gebeurt kunnen de Britten alsnog deelnemen aan de Europese Parlementsverkiezingen in mei. In dat geval zal Farage met zijn ‘Brexit Party’ opkomen.

Farage zette destijds de ‘Brexit’ op de politieke agenda en was lange tijd de leider van UKIP. Hij stapte in december uit de partij. Hij deed dit naar eigen zeggen uit onvrede met de te islamkritische koers die de volgens hem partij vaart. Ook was hij niet opgezet met de plannen van partijleider Gerard Batten om de islamkritische activist Tommy Robinson in de partij te verwelkomen.

ADVERTENTIE