Een leerkracht van het Hoofdvaart College in het Nederlandse Hoofddorp is intussen al een maand geschorst omdat hij de islamitische profeet Mohammed beledigd zou hebben. Dat schrijft De Telegraaf. Verschillende Nederlandse politieke partijen – de liberale VVD, de ChristenUnie en de PVV – reageren verontwaardigd en steunen de leerkracht.

De  49-jarige techniekleraar van de handelsschool Hoofdvaart College in Hoofddorp is al sinds januari geschorst omdat hij de islamitische profeet Mohammed beledigd zou hebben. De beschuldiging volgde op een incident in de klas. “Een leerlinge zei tegen een klasgenoot dat haar moeder mij ’haram’, ofwel vies vindt. Ik ving dat op en sprak haar daarop aan. In de pauze stonden ineens andere scholieren om mij heen en riepen op hoge toon dat ik de profeet beledigd zou hebben”, zegt de leerkracht tegen De Telegraaf.

Leerkracht ontkent beschuldigingen

De directeur van de school besloot daarop de leerkracht in kwestie te schorsen. “U heeft gezegd dat Mohammed getrouwd was met een meisje van acht jaar oud en dat in Nederland een volwassen man die trouwt met een meisje van acht als pedofiel wordt gezien”, luidt het in de schorsingsbrief.

De leerkracht in kwestie ontkent de aantijgingen resoluut. “Ik ben zelf christen en weet hoe belangrijk het geloof is. Ik respecteer ieders geloof en zou me nooit beledigend uitlaten, ook niet over de islam”, zegt de man. De schorsing werd inmiddels verlengd omwille van “de sociale veiligheid van de leerlingen en de vereiste rust en orde binnen de school”.

Politieke verontwaardiging

Verschillende Nederlandse politieke partijen – de liberale VVD, de ChristenUnie en de PVV – reageren verontwaardigd. Rudmer Heerema (VVD) en Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) hebben vragen bij de schorsing, aangezien de leerkracht in kwestie de uitspraken ontkent. “Waarom heeft de school dit vermeende incident niet gebruikt om aan de klagers aan te geven dat we in Nederland geen censuur hebben op gevoelige onderwerpen”, vraagt Heerema.

“Als leraren worden geschorst door dit soort beschuldigingen van leerlingen zijn ze allemaal vogelvrij”, zegt PVV’er Machiel De Graaf. “Deze islamitische leerlingen hebben op deze manier hun wil opgelegd aan ongelovigen, dat geloof heeft weer een stukje grondgebied gewonnen als scholen daaraan toegeven.”

PVV-leider Geert Wilders zegt dat zijn partij de man ook zou blijven steunen als hij de uitspraken wel had gedaan, omdat “hij de waarheid sprak over de pedofiele profeet Mohammed”.