Voormalig Nederlands PVV-Kamerlid Joram Van Klaveren is een moslim geworden. Dat vertelt hij zelf in een interview met NRC Handelsblad. De bekering is opvallend, want hij militeerde jarenlang in de islamkritische partij van Geert Wilders, de Partij voor de Vrijheid (PVV). Dit als Wilders’ rechterhand. 

Van Klaveren, die oorspronkelijk uit een praktiserend protestants-christelijk nest komt, startte zijn politieke loopbaan bij de PVV in 2010 toen hij verkozen werd voor die partij in de Tweede Kamer. In 2014 kwam het echter tot een breuk naar aanleiding van de “minder-minder”-uitspraken van Wilders. De dissident gaf zijn zetel evenwel niet af en richtte zijn eigen partij op, het burgerlijk-rechtse ‘VoorNederland’ (VNL), maar dat opzet faalde faliekant in 2017. Vandaag blijkt hij bekeerd tot de islam, de religie die hij jarenlang bekritiseerde.

Van Klaveren: “Afvallige. Van christendom naar islam in tijden van secularisatie en terreur”

In het interview met NRC Handelsblad vertelt Van Klaveren hoe hij na zijn verkiezingsverlies in 2017 startte aan een boek waarbij de beginselen en uitwerkingen van de islam zouden worden gefileerd. Maar die doelstelling bleek een averechts effect te hebben. De oud-PVV’er kwam net tot het besef dat de islam het antwoord en niet het probleem is, zo zegt hij zelf. Hij brengt nu een pro-islamitisch boek uit getiteld ‘Afvallige. Van christendom naar islam in tijden van secularisatie en terreur’. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar via de islamitische uitgeverij ’t Kennishuys.

Opvallend detail: het interview in NRC werd afgenomen door Sheila Kamerman en moslima Hanina Ajarai. Die laatste werd twee jaar terug ontslagen als Algemeen Dagblad-columniste en werkte tot 2016 voor de uitgeverij ‘t Kennishuys, die het werk ‘Afvallige’ van Van Klaveren uitbrengt.

NieuwLicht: Joram van Klaveren bekeerde zich tot de islam

Ooit was Joram van Klaveren de rechterhand van Geert Wilders en bestreed hij de islam. Nu is hij moslim geworden. Dat hij zijn christelijke geloof vaarwel moest zeggen viel hem zwaar. In deze speciale aflevering van NieuwLicht vertelt hij zijn verhaal, praat hier mee!

Publiée par NieuwLicht sur Lundi 4 février 2019

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/