Maandag bleek hoe Antwerpen vanaf nu ‘officieel een allochtone stad’ is. Tenminste, de autochtone bevolking is er vanaf nu zelf een minderheid en maakt nog slechts 49,9% uit van het totaal aantal inwoners. Maar dat is niet tot ieders tevredenheid, zo blijkt. Vlaams Belang-kandidaat voor het Vlaams Parlement, Sam Van Rooy, stelde een ontluisterende compilatie samen van tientallen boze en teleurgestelde reacties van burgers omtrent het nieuws.

In Antwerpen zijn er voor het eerst meer inwoners van allochtone afkomst dan autochtone burgers, die nog slechts 49,9 % uitmaken van de stadsbevolking. Dat bleek maandag uit data van Stadsmonitor. De kentering komt er vooral door het grote aantal allochtone jongeren. Het allochtone vruchtbaarheidscijfer is immers betrekkelijk hoger dan dat van de Vlaming. Van alle Antwerpse 0- tot 10-jarigen hebben 3 op 4 ouders met een migratie-achtergrond. Verwacht wordt dus dat het aantal allochtonen alleen maar zal groeien. Personen zoals Antwerps schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (sp.a) zagen de recentste demografische ontwikkeling in Antwerpen niet als slecht nieuws: “Het gaat over mensen van allerhande gezindte, je kunt er geen lijn in trekken. Het zijn allemaal mensen wiens dromen in Antwerpen liggen.” Maar velen zijn het met hem oneens, zo blijkt uit een omvangrijke compilatie gemaakt door publicist, islamcriticus en Vlaams Belang-politicus Sam Van Rooy.

G. Vlasschaert: "Onze voorouders keren zich om in hun graf!"R. Cooks: "Als dát geen reden tot vrolijkheid is: het…

Publiée par Sam Van Rooy sur Lundi 25 février 2019

“Bedankt, linkse politici”

In een volgens sympathisanten pakkende en ontluisterende compilatie toont Sam Van Rooy aan hoe velen de nieuwe demografische samenstelling in Antwerpen bevreemdend en verontrustend vinden. “In 30 jaar gaat iedereen alles behalve Nederlands spreken”, klinkt het bij ene R. Peeters. “Ben allochtoon in eigen straat geworden. De nieuwe Belgen maken de dienst uit, [maar] ze zijn na tien jaar nog niet ingeburgerd. Spreken nog hun eigen taal op straat. Wij Belgen worden zelfs niet aanvaard. Onze kinderen worden op de speelpleintjes weggepest. Bedankt, linkse politici”, schrijft dan weer een zekere H. Jordens.

De demografische ontwikkelingen zijn al jaren op te volgen via de Stadsmonitor en ook de ranglijst van de meest populaire babynamen liet al een en ander vermoeden. De laatste cijfers kwamen dus niet als een donderslag bij heldere hemel. Dit blijkt eveneens uit de reacties. “D[i]t zag ik 30 jaar geleden al aankomen, en binnen enkele decennia zal dat 70 tot 80 procent worden, [dan] zijn wij de Indianen van de 21ste eeuw”, zo denkt N. Corten. En nog A. Broeckx: “Spijtig dat ik de islamisering niet heb kunnen tegenhouden voor mijn kinderen, maar zij lopen liever mee met de klimaatbetoging dan na te denken over hun eigenheid.”

Dit gaat ons allemaal nog zuur opbreken, daar ben ik heel zeker van. Daar zijn alle regeringspartijen verantwoordelijk voor! Want ook daar zal het weldra veranderen, gedaan met autochtone regeringsleden. L. Van Heybeeck

Sam Van Rooy: “Dit is misschien waarom meeste media geen reacties meer toelaten”

Van Rooy maakte de compilatie door reacties op Het Laatste Nieuws te verzamelen. “Deze bloemlezing uit honderden van zulke reacties laat zien wat de gewone man/vrouw in de straat vindt van het roekeloze bevolkingsexperiment […]. De talloze afkeurende reacties liggen in lijn met onderzoeken die laten zien dat een meerderheid van de Vlamingen kritisch of afkerig staat tegenover de aanhoudende massa-immigratiestroom”, zo reageert Van Rooy tegenover SCEPTR. “Dat is misschien meteen de reden waarom bijna alle andere media geen reacties meer toelaten.”

“De gewone man/vrouw heeft duidelijk véél meer gezond verstand dan al die postmoderne sociologen, demografen, journalisten en politici tezamen. Ook de Pano-reportage over de Denderstreek en Ninove heeft dat aangetoond”, zo besluit Van Rooy, die deze week nog een verhandeling over de Pano-reportage op de Vlaamsgezinde opiniewebsite Doorbraak liet publiceren. “Eén van de mensen merkte op: ‘Als je met olie en azijn schudt, is het gemengd. Dat proberen ze te doen. Maar als je dat tien minuten laat staan, heb je weer olie en azijn. Dat kruipt weer bijeen. Je kan er natuurlijk mayonaise van maken, maar dan heb je nog eieren nodig. Dat hebben ze niet. Ze hebben geen eieren, ze hebben geen bindmiddel’.”

Lees meer:

Antwerpen nu officieel allochtone stad

Ook in Vlaanderen: opnieuw minder baby’s, meer migratie

Vlaams Belang stelt kieslijsten Antwerpen voor: Veel jonge gezichten