In Brussel is woensdagnamiddag een jongeman neergestoken bij een grote vechtpartij waarbij een 40-tal jongeren betrokken waren. Dat meldt Bruzz. Vier vechtersbazen werden gearresteerd. Politie en parket weigeren informatie te geven over de achtergrond van de amokmakers. 

Woensdagnamiddag omstreeks 15u30 ging het mis in de buurt van het Institut des Arts et Métiers in Brussel. Getuigen maakten er gewag van een grote groep jongeren en verwittigden de politie.

Levensgevaar

Toen de politie arriveerde, zagen ze een groep van een 40-tal jongeren die elkaar te lijf gingen en elkaar bekogelden met losliggende stoepstenen. Eén jongeman kreeg in het tumult ook verschillende messteken in zijn rug. Er werden vitale organen geraakt en hij moest in levensgevaar worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Intussen is de jongeman buiten levensgevaar.

Uiteindelijk konden vier vechtersbazen worden opgepakt, zo bevestigt politiewoordvoerder Ilse Van de Keere aan SCEPTR. Over de achtergrond van de jongeren wil noch politie noch parket verdere informatie geven, gezien het lopende onderzoek.