In Oostende hebben zaterdagnacht twee illegalen verschillende diefstallen gepleegd. Ze zochten voornamelijk vrouwen uit als slachtoffer, en stalen al hun bezittingen. Het gaat om een 24-jarige man uit Libië en een 28-jarige Algerijn. De politie kon de illegalen op heterdaad betrappen en arresteerde hen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan in ons land. Momenteel zouden er in België ruim 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde regio’s voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen, zoals zwaar geweld en talrijke diefstallen.

Vrouwen

Afgelopen weekend sloegen twee illegalen toe in Oostende. Het duo, een 24-jarige Libanees en 28-jarige Algerijn, trokken naar de Oostendse uitgaansbuurt, waar ze steeds vrouwen opzochten om te bestelen. De politie van Oostende kreeg op korte tijd verschillende meldingen binnen van vrouwen die slachtoffer geworden waren van zogenaamde handtasdiefstallen.

Toen de politie vervolgens patrouilleerde door de uitgaansbuurt, konden ze de twee mannen op heterdaad betrappen. Ze werden gearresteerd en zullen binnenkort voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Bij hun arrestatie waren ze in het bezit van een groot aantal gestolen spullen, waaronder smartphones. De bezittingen werden teruggegeven aan de vrouwen.