De hele familie van een Marokkaanse drugsbaron uit Antwerpen heeft jarenlang een werkloosheids- of invaliditeitsuitkering ontvangen in België, terwijl de familie  in Marokko en Nederland een patrimonium bezit met een waarde van meerdere miljoenen euro’s. Bovendien heeft de Marokkaan nog een schuld van 2,2 miljoen euro aan de Belgische staat. Dat meldt Het Laatste Nieuws

In 2004 werd Abdelhakime D., een 61-jarige Marokkaanse man, een eerste keer veroordeeld voor drugshandel in ons land. De opbrengst van zijn grootschalige cocaïnehandel werd geschat op ruim 2 miljoen euro, die hij moest terugbetalen aan de Belgische staat. Maar terugbetalen deed Abdelhakime nooit, integendeel, zijn hele familie inclusief hijzelf leefden de komende 15 jaar lang op kosten van de Belgische staat.

Miljonair in Marokko, uitkering in België

Ruim 10 jaar na zijn eerste veroordeling wordt een nieuw onderzoek gestart naar Abdelhakime D. wegens cocaïnehandel. Hij blijkt opnieuw, samen met zijn broer en neef, een grootschalige drugshandel te runnen in en rond Antwerpen. Bij 12 huiszoekingen op 17 december 2018 konden 6 bij de handel betrokken familieleden gearresteerd worden. Abdelhakime D. vluchtte net voor de huiszoekingen naar Marokko.

In Marokko leidt de 48-jarige zus immers het rijke imperium van de familie. De winst van de lucratieve cocaïnehandel werd steeds doorgesluisd naar Marokko, waar de zus er appartementen, handelspanden, gronden, huizen of andere dingen mee kocht. Inmiddels werd beslag gelegd op 7 onroerende goederen. Abdelhakime D. vluchtte vervolgens vanuit Marokko naar Nederland, waar hij gearresteerd werd.

Opvallend: alle hoofdbeklaagden leefden jarenlang in ons land van een werkloosheids- of een invaliditeitsuitkering. Dit ondanks het feit dat de familie dus een schuld openstaan heeft van ruim 2 miljoen euro, en bovendien in Marokko een patrimonium bezit met een waarde die daar nog ruimschoots boven gaat.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/