Op sociale media zijn beelden opgedoken van een vechtpartij tussen enkele politieagenten en een grote groep van allochtone jongemannen. In het schokkende filmpje is te zien hoe een handvol agenten tijdens een arrestatie omsingeld worden. Enkele omstaanders trachten de gemoederen nog te bedaren, maar een paar agenten raken geïsoleerd en krijgen rake klappen. De politie van Lokeren bevestigt de feiten. Twee agenten zijn werkonbekwaam verklaard.

In Lokeren zijn enkele agenten verwikkeld geraakt in een grootschalige vechtpartij met ongeveer 50 allochtone jongemannen. Dit nadat een tussenkomst aan een school uit de hand liep. Enkele omstaanders/leerkrachten proberen het geweld nog te bedaren, maar konden niet voorkomen dat 2 agenten werkonbekwaam werden geslagen.

Lokeren: 50 amokmakers tegen 6 agenten

De feiten dateren van vrijdagavond, zo laat de politie van Lokeren aan SCEPTR weten in een reactie. “We kregen van de directie van een school in het Lokerse een melding van een vechtpartij. Toen onze agenten ter plaatse kwamen, verliep alles aanvankelijk rustig, maar al snel werden onze medewerkers lastig gevallen”, zo luidt het. “Ze werden bespuugd, men trok aan hun kogelvrije vesten… Niet veel later stonden er 50 jongemannen tegenover onze 6 agenten en werden ze aangevallen. Twee van onze agenten zijn nu tijdelijk werkonbekwaam.”

De politie kon in totaal 3 personen arresteren. Eén van hen is meerderjarig en werd reeds voor de onderzoeksrechter geleid. De andere twee zijn minderjarigen en moesten voor de jeugdrechter verschijnen. Ze zijn intussen vrijgelaten onder voorwaarden.

De beelden kwamen aan het licht via de Facebookpagina van Tom Van Grieken, de partijvoorzitter van de rechtsnationalistische oppositiepartij Vlaams Belang. “Allochtonen slaan politie in mekaar bij arrestatie in Lokeren”, luidt het in de statusupdate. “Vlaams Belang pleit voor drastische strafverzwaring bij agressie tegen onze ordediensten. We moeten opnieuw tonen wie hier de baas is.”