Op sociale media zijn videobeelden opgedoken van een groepje allochtone jongeren dat een onschuldige jongen in elkaar slaat. De feiten speelden zich af in Leuven en werden door Dries Van Langenhove gedeeld op Facebook. Er werd een onderzoek geopend door de Leuvense politie, dat wordt bevestigd aan Het Laatste Nieuws.

Enkele dagen geleden deelde Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden en onafhankelijk lijsttrekker voor Vlaams Belang, het bewuste filmpje op Facebook. “In een filmpje dat ik net kreeg doorgestuurd is te zien hoe een Vlaamse jongen in elkaar geslagen wordt door een groepje allochtonen en daarbij zelfs schoppen in zijn gezicht krijgt”, aldus Van Langenhove.

“Vriend, luister”

De videobeelden zijn inderdaad weinig verhullend. Daarop is te zien hoe een Leuvense tiener benaderd wordt door een groepje allochtone jongemannen. “Vriend, luister”, zegt één van de allochtonen, waarna hij de jongen een klap in zijn gezicht geeft. Vervolgens mengen ook de andere allochtonen zich in het gevecht. Ze slaan en stampen de jongen tot hij op de grond ligt, en geven hem ook daarna nog verschillende stampen.

Twee van de allochtone jongeren die slagen en stampen uitdeelden zouden geïdentificeerd zijn. Het zou gaan om Nafri D. en Noor W., die beide naar school gaan in de Leuvense school Redingenhof.

Er werd inmiddels een onderzoek geopend door de Leuvense politie, zo bevestigde de politie aan Het Laatste Nieuws. “Ambtshalve gaan we dat voorval nakijken en een onderzoek openen. We weten ook niet of hij gewond is of dat het allemaal in scene is gezet. We vragen wel aan het slachtoffer om contact met ons op te nemen”, aldus commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie.

In een filmpje dat ik net kreeg doorgestuurd is te zien hoe een Vlaamse jongen in elkaar geslagen wordt door een groepje allochtonen en daarbij zelfs schoppen in zijn gezicht krijgt. Deel deze beelden zodat de ogen van de mensen eindelijk opengaan.

Publiée par Dries Van Langenhove sur Vendredi 8 février 2019