Demetrie H., de 35-jarige man die werd verdacht van de moord/doodslag op zijn vrouw deze woensdag, is afgelopen nacht dood aangetroffen in zijn cel. Dat bevestigt het gevangeniswezen aan Het Laatste Nieuws. Het koppel laat drie kinderen achter van van 11, 10 en 1,5 jaar.

Gisteren liet Nancy M. (33) uit Oordegem (Lede) het leven na in de hals gestoken te worden door haar man, Demetrie H. Ze had net opgebiecht dat ze Demetrie had bedrogen. Vrienden van het koppel stellen in Het Laatste Nieuws dat het niet de eerste maal was en dat Nancy’s bedrog zelfs ‘de rode draad’ in hun relatie was. Maar terwijl de kinderen boven lagen te slapen, sloegen de stoppen door bij Demetrie. Hij stak zijn vrouw dood en belde hierna de hulpdiensten. Hij werd opgepakt en naar de gevangenis van Dendermonde overgebracht. Maar om middernacht werd ook hij dood aangetroffen in zijn cel.

Kinderen familiedrama bij familie

Het is voorlopig nog onduidelijk hoe de man alsnog zelfmoord heeft kunnen plegen. Passend na een familiedrama werd de man immers elke 15 minuten gecontroleerd. Door zijn overlijden vervalt nu de strafvordering. Ook het onderzoek zal stop worden gezet eens met zekerheid blijkt dat er geen derden betrokken waren.

De drie kinderen zijn intussen opgevangen bij familie en krijgen slachtofferhulp. Het jeugdparket zal het incident verder opvolgen en als het nodig is, kan de jeugdrechter een beslissing nemen in het belang van de kersverse weeskinderen.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.