Kris Hoflack, in het verleden hoofdredacteur van VTM NIEUWS en VRT-Duiding, gaat als directeur Publiekswerking, Informatie en Communicatie aan de slag bij het Vlaams Parlement, zo weet BELGA. De gewezen hoofdredacteur zal zo, volgens de selectieprocedure, aan het hoofd komen te staan van 73 medewerkers en verantwoordelijk worden voor “de informatie-, communicatie- en publieksfunctie van het Vlaams Parlement”.

Begin september vertrok Hoflack bij Medialaan omwille van een conflict met huidig VTM NIEUWS-hoofdredacteur Nicolas Lataire. Amper één week later kon Lataire terugkomen, Hoflack niet. “Ik ben zelf vertrokken”, verklaarde de oud-hoofdredacteur medio september op De Zevende Dag. “Het afscheid kon iets eleganter, maar er zijn ergere dingen in het leven”. Wat de gewezen hoofdredacteur nadien zou doen, wist hij nog niet. “Ik blij dat ik in de toekomst leuke dingen kan doen die ik de afgelopen jaren niet heb kunnen doen. Ook al weet ik dat het misschien maar voor even is”, klonk het toen.

Vandaag raakte bekend dat Hoflack Julie Clément als directeur Publiekswerking, Informatie en Communicatie bij het Vlaams Parlement opvolgt. Zijn aanstelling kreeg volgens BELGA al de goedkeuring van het Vast Bureau van het Vlaams Parlement. Hoflack zal in de Vlaamse assemblee – dixit de selectieprocedure – verantwoordelijk worden voor “de goede dagelijkse werking en de systematische actualisering en, desgevallend, verdere uitbouw van de informatie-, communicatie- en publieksfunctie van het Vlaams Parlement”. De communicatiedirecteur zal niet interfereren met de communicatie van de Vlaamse parlementsleden. “Zijn werkterrein is de instelling Vlaams Parlement, die hij op objectieve en neutrale manier benadert en op de politieke kaart van Vlaanderen tracht te zetten”, klinkt het.

Naam die klinkt als een klok

Binnen de mediawereld heeft Hoflack een naam die klinkt als een klok. Zo werkte hij voor Humo, was hij betrokken bij de oprichting van het weekblad Bonanza en nam hij in 2001 VRT-programma Villa Politica onder zijn hoede. Nadien werd hij, als hoofdredacteur Duiding, verantwoordelijk voor alle politieke en duidingsprogramma’s van de VRT. In 2011 ging Hoflack aan de slag bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts waar hij de opstart van Borgerhoff & Lamberigts TV verzorgde. Goed één jaar later, in 2012, begon hij voor VTM te werken als algemeen hoofdredacteur van de nieuwsdienst. Vanaf 2016 werd Hoflack directeur van News City (de koepel van Medialaan en De Persgroep).