De filmpremière van de nieuwe film ‘Cold Pursuit’ in New York is afgelast na ophef over vermeende racistische uitspraken van hoofdacteur Liam Neeson. Dat meldt NOS. Enkele dagen geleden stelde Neeson in een interview dat hij – nadat een vriendin van hem verkracht werd door een zwarte man – wraak wilde nemen door een willekeurige zwarte man te willen vermoorden.

Enkele dagen geleden werd acteur Liam Neeson, bekend van onder meer Taken, geïnterviewd door The Independent in verband met zijn rol in de nieuwe film ‘Cold Pursuit’. Daarin speelt Neeson een vader die wraak wil nemen op een bende drugsdealers die zijn zoon vermoord hebben. Op de vraag hoe Neeson zich probeerde in te leven in zijn karakter, gaf Neeson een antwoord dat de dagen nadien veel ophef veroorzaakte.

“Racist”

Neeson vertelde over het feit dat een vriendin van hem verkracht werd door een zwarte man. “Ze zei dat het een donkere man was”, aldus Neeson. “Ik ging daarop door de buurten met een gummiknuppel, hopend dat ik werd benaderd door iemand – en ik schaam me ervoor het te zeggen – hopend dat een zwarte klootzak uit een pub zou komen en ruzie met me zou maken, weet je? Dan kon ik hem vermoorden.”

Neeson stelde dat hij net zo hard op zoek was gegaan naar een blanke man als de dader blank was geweest, en benadrukte dat hij “geen racist” is, maar dat mocht niet baten. Op sociale media ontstond de dagen nadien bijzonder veel ophef over de uitlatingen van de acteur en werd er uitdrukkelijk opgeroepen tot een boycot. Die ophef heeft er nu voor gezorgd dat de galapremière van de nieuwe film van Neeson afgelast is.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/