Duitsland: Vijf steden maken mes-aanvallen mee op zelfde dag

0
5993

Afgelopen zondag bracht bloederig geweld met zich mee. In maar liefst vijf Duitse steden vonden op dezelfde dag verschillende mesaanvallen plaats. De aanvallen hebben flink wat ophef veroorzaakt in Duitsland, waar thans geregeld moorden, verkrachtingen en ander geweld in het nieuws komen.

Duitsland is opnieuw in shock. Na de schokgolf die werd veroorzaakt door de dubbele doodslag in Neurenberg eerder dit jaar, hebben onze Oosterburen opnieuw enkele collectieve trauma’s te verwerken. Op één dag vonden er op 5 verschillende Duitse plaatsen steekpartijen plaats.

Van Keulen tot Frankfurt: Mesaanvallen schrikken Duitsland op

De eerste aanval vond zondag plaats in Keulen, net over de Belgisch-Duitse grens omstreeks 04u40 ‘s ochtends. Het incident deed zich voor in een lokale waterpijp-bar. Er ontstond een ruzie tussen de allochtone gasten, waarna een van hen een ander meermaals stak met een “scherp voorwerp”. Hierna werd in Lingen een vrouw van haar fiets gesleurd en meermaals gestoken door twee jongemannen, gekleed in het donker. Toen de vrouw om hulp riep, vluchtte het duo. De vrouw kon gelukkig zelf de hulpdiensten bellen.

Vervolgens werd ook in Neurenberg een vrouw slachtoffer van een mesaanval in de vroege ochtenduren. Het jonge slachtoffer (21) liep met een kennis op straat, toen ze zonder aanwijsbare reden werden aangevallen door een allochtone man met een mes. Na een gevecht met de metgezel van de vrouw, zette de agressor het op een lopen. Na een politieklopjacht met honden en een helikopter werd een 25-jarige Irakees gearresteerd en in verdenking gesteld.

In de nacht van zaterdag op zondag werd dan weer een jonge twintiger neergestoken in Mülheim an der Ruhr. De jongeman werd aangevallen door een groepje van vijf en werd na een behandeling in het ziekenhuis ontslagen de volgende dag. Het slachtoffer gaf aan de politie mee dat de daders van allochtone, mogelijke Arabische, achtergrond waren.

Tot slot vond een steekpartij plaats in Frankfurt am Main: Misschien wel de meest bizarre van de verzameling. Na een geschil in de Kaiserhofstraße, waarbij zo’n 8 betrokkenen zouden geweest zijn, werd een 22-jarige jongeman gestoken en naar het ziekenhuis gebracht. De 19-jarige dader kwam echter blijkbaar tot inkeer en belde naar de politie met de vraag om opgepakt te worden.

(Lees verder onder de tweet.)

Aanhoudende misdaadcrisis in Duitsland

Duitsland staat sinds december 2016 op scherp nadat een Tunesische asielzoeker met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt te Berlijn. Daarbij vielen 11 doden en tientallen gewonden.

Het nieuws over de steekpartijen komt ongeveer gelijktijdig met de schietpartij in München. Een andere zaak waar veel ruchtbaarheid aan werd gegeven is de doodslag in Neurenberg eerder deze maand waarbij twee Duitse jeugdvoetballers (beiden 16) gedood werden toen zij door twee allochtone jongeren voor een trein werden geduwd. Ook de verkrachting en moord van de 14-jarige Susanna Feldman uit Wiesbaden vorig jaar is in het Duitse geheugen gegrift. Een Irakese asielzoeker genaamd Ali Bashar (20) bekende de misdaad. En nog daarvoor werd dan weer de 14-jarige Elena doodgestoken in Viersen, niet ver over de Nederlands-Duitse grens. Een Turkse verdachte werd hierbij aangehouden.

Lees ook:

Uitgewezen asielzoeker snijdt bejaarde man keel over in Duitsland

Alweer Duits meisje vermoord: Dominicaanse verdachte opgepakt