Vlaams Belang-parlementslid en Forza Ninove-kopman Guy D’haeseleer gaat Geert Bourgeois en Bart De Wever (N-VA) de komende maanden naar eigen zeggen “een geweten schoppen”. “N-VA kiest voor de macht, en niet voor een Forza Flandria”, stelt hij in De Zondag

D’haeseleer, Oost-Vlaams VB-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement, mikt op zo’n dertien à vijftien procent bij de komende nationale verkiezingen. Die stemmen zullen volgens de Ninovieter grotendeels van één partij komen namelijk de N-VA. “[Die partij] is de Optima Bank van de politiek: veel mooie verkooppraatjes om klanten te werven, maar uiteindelijk blijken dat valse beloften te zijn”, stelt hij tegenover De Zondag“Hun kiezers zijn stilaan gaan merken dat ze opgelicht zijn. N-VA heeft geen énkele belofte waargemaakt. Zij hebben geen einde gemaakt aan het opengrenzenbeleid. Op communautair vlak is zelfs helemaal niets gebeurd”.

Volgens D’haeseleer is een stem voor de N-VA “een verloren stem voor de Vlaamse zaak”, iets wat hij tijdens de komende campagne naar eigen zeggen vaak zal benadrukken. “Ik ga Bourgeois en De Wever een geweten schoppen. N-VA kiest voor de macht, en niet voor een Forza Flandria”, klinkt het.

Daarnaast betreurt de Ninovieter het gegeven dat het Vlaams Belang Jean-Marie Dedecker niet kon overtuigen. “Vlaams-nationalisten moeten samenwerken, maar doen dat niet: dat is het eeuwige probleem van de Vlaamse beweging. Dedecker is één voorbeeld. Maar ik kijk vooral naar N-VA. Die gaat eindigen zoals de VU: te links, te veel establishment” stelt D’haeseleer tegenover De Zondag.

“Ten laatste binnen zes jaar cordon breken”

Hoewel de Forza Ninove-kopman, nadat ex-N-VA’er Joost Arents unilateraal besloot om de coalitie van Open Vld-burgemeester Tania De Jonge te steunen, zijn burgemeestersambities (tijdelijk) moest opbergen, is hij hoopvol voor de toekomst. “Ten laatste binnen zes jaar” wil D’haeseleer burgemeester worden. “Dat is alvast mijn persoonlijke missie geworden, mijn levensdoel. En ik zal slagen, schrijf maar op. En wie weet, gebeurt dat zelfs eerder”, klinkt het.