Twee allochtonen zijn in staat van beschuldiging gesteld voor de verkrachting van een jonge vrouw (23) met autisme. De mannen brachten de vrouw naar een verlaten parking waar ze haar urenlang verkrachtten en alles filmden. Ze bekennen dat ze seks hebben gehad met de vrouw, maar beweren dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. Dat meldt het Nederlandse AD.

De feiten dateren van 3 september 2018 en vonden plaats in de Nederlandse stad Utrecht. Badder B. (26) had de dag voordien afgesproken met een 23-jarige autistische vrouw, maar die ontmoeting eindigde in ruzie. Maar Badder B. gaf niet op en benaderde de vrouw onder een andere naam. Een dag later spraken Badder en de jonge vrouw opnieuw af, maar deze keer nam Badder zijn vriend Jabir R. (20) mee.

Jonge vrouw 4 uur lang verkracht en bedreigd met in brand steken

Badder B. en Jabir R. pikten de jonge vrouw op en brachten haar vervolgens naar een verlaten parking in de stad. Daar hadden de mannen ruim 4 uur lang seks met haar. Wanneer de vrouw probeerde te vluchten, werd ze bedreigd met een aansteker en zeiden de mannen dat ze haar haar in brand zouden steken. De mannen filmden alles, wat resulteerde in ruim 30 filmpjes aan bewijsmateriaal.

De speurders die de filmpjes moesten bekijken, getuigen over de gruwel die op de beelden te zien was. “Het schreeuwen van het slachtoffer ging door merg en been. Collega’s op het parket kwamen erop af, toen wij de beelden moesten bekijken”, aldus officier van justitie Annemarie Fellinger. “Ze waren ontdaan over wat ze zagen.”

Wederzijdse toestemming?

Badder B. bekende in de rechtbank dat hij seks had gehad met het slachtoffer, maar beweert dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. “Harde seks, dat wou ze zelf. Ze had ook afspraakjes met andere jongens. Jullie maken het allemaal heel erg, maar er is niks aan de hand. Het is allemaal onzin, complete onzin”, zo reageerde Badder B. geërgerd op zijn ondervraging door de rechtbankvoorzitter.

Officier van Justitie Annemarie Fellinger achtte de verkrachting door beide mannen echter bewezen. Er wordt een celstraf van 36 maanden (waarvan 16 voorwaardelijk) geëist tegen Badder B., Jabir R. riskeert 30 maanden cel (waarvan 15 voorwaardelijk).

De feiten doen denken aan een recente gelijkaardige zaak in Nederland. Vorige week werd namelijk een groepje allochtone jongeren vrijgesproken voor de groepsverkrachting van een mentaal gehandicapte vrouw. Uit het geluid dat de vrouw maakte tijdens de seks, zou men immers niet hebben kunnen concluderen of de vrouw het al dan niet fijn vond, zo pleitten de advocaten.

Lees ook: 

Allochtonen vrijgesproken voor verkrachting gehandicapte vrouw

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

ADVERTENTIE