In Oostende is gisteren op het nippertje een drama vermeden. Een man van vreemde origine probeerde een jonge moeder en haar kind neer te steken met een mes, maar de vrouw wist te ontkomen. Dat meldt het Ostends Nieuws. De vrouw liep wel verschillende snijwonden op in haar hals en verkeerde in shock. Ook haar kind liep een trauma op bij het voorval.

Gisterenmorgen omstreeks 9u30 wandelde de 24-jarige N.G. met haar kindje in de Gentstraat in Oostende, toen ze plots werd aangesproken door een man van vreemde origine, zo vertelt de vrouw aan de lokale nieuwswebsite Het Ostends Nieuws. De man vroeg haar om een sigaret. “Toen meneer niet geloofde dat ik geen sigaretten bij me had begon hij agressief te worden.”

Mes

Vervolgens trok de allochtone man een mes en haalde hij daarmee verschillende keren uit in de richting van de jonge vrouw en haar kind. “Hij heeft met een mes uitgehaald en mij proberen overvallen”, aldus de jonge moeder. “Ik had m’n kindje bij me en meneer twijfelde geen seconde om ook de buggy waar m’n zoontje in zat op de grond te smijten.”

De jonge moeder liep meerdere snijwonden op in haar hals en moest genaaid worden. Daarnaast heeft ze ernstige schaafwonden en blauwe plekken en verkeerde ze lange tijd in shock. Haar kind liep geen snijwonden op, maar verkeerde ook in shock. Hij liep een trauma op.

(Lees verder onder de tweet.)


Bij de politie van Oostende bevestigt men het voorval. Ze spreken van een banale discussie die uitmondde in een steekpartij. “De reactie van het slachtoffer zinde de dader niet, waarop hij enkele keren uithaalde met een mes”, reageert politiewoordvoerder Carlo Smits aan Het Laatste Nieuws.

“Op basis van de eerste inlichtingen werd kort na de feiten iemand opgepakt, maar de betrokkene bleek niet de dader te zijn. Het onderzoek wordt verder gezet door de lokale recherche”, aldus nog Carlo Smits.