In Deurne is zondag een zwangere vrouw zwaar toegetakeld door een groep allochtonen. Opmerkelijk: Het Laatste Nieuws meldde aanvankelijk dat de daders “twee moslima’s en hun Marokkaanse vrienden” waren, maar veranderde dat twee uur later naar “twee vrouwen en hun vrienden”. En dat valt niet bij iedereen in de smaak. “Waarom niemand de media nog gelooft”, zo reageert Partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) op sociale media. “Journalisme is links activisme.”

De zwangere Tatiana L. woont in een appartement in de Arena-buurt in het Antwerpse Deurne. Zaterdagavond viel ze er in het donker over een step, die de kinderen van haar Marokkaanse buren er hadden laten rondslingeren. Toen Tatiana haar buren de dag nadien vroeg of ze het speelgoed van hun kinderen wilden opruimen en niet laten rondslingeren in de hal, liep het mis. Enkele vrienden van de buren takelden Tatiana zwaar toe.

“Heel vijandig ingesteld”

“Die vriendin pakte de step vast en duwde die in mijn buik”, vertelt de zwangere vrouw aan Het Laatste Nieuws. “Zij schold mij uit en ineens had zij mij bij mijn haar vast. Ik kreeg klappen in mijn gezicht en rukte mij dan los. Terug in mijn appartement belde ik de hulpdiensten en mijn vriend. Die wilde onmiddellijk komen maar ik raadde hem dat af om de situatie niet te laten escaleren.”

De hulpdiensten kwamen wel ter plaatse. Zij troffen Tatiana huilend en met kleerscheuren aan buiten op een bankje. Toen de ambulanciers naar boven wilden gaan op spullen van Tatiana op te halen, escaleerde de situatie opnieuw. “Die dames waren heel vijandig ingesteld”, getuigt één van de ambulanciers. “Er werd geroepen en ineens kwamen vier, vijf mannen de hal binnen. Ik raakte nog buiten maar mijn collega en de zwangere mevrouw werden tegengehouden.”

Toen werden ook de ambulanciers aangepakt, net als Tatiana, die opnieuw een schop in haar buik kreeg door een van de vrienden van de buren. “Mijn collega probeerde de vrouw te beschermen maar hij kreeg enkele stompen en trappen waardoor hij en die mevrouw opzij vielen. Dan zag ik hoe een man die zwangere mevrouw in haar buik schopte. Met trekken en duwen zijn wij toch tot in de ambulance geraakt. Die mannen bleven rond onze ziekenwagen hangen. Tot zij ineens de sirenes van de politie hoorden. Dan zijn zij met gierende banden vertrokken.”

“Journalisme = links activisme”

Opvallend: Het Laatste Nieuws berichtte gisterenavond dat “twee moslima’s en hun Marokkaanse vrienden” de daders van het zinloos geweld waren, maar dat werd zo’n twee uur later veranderd naar “twee vrouwen en hun vrienden”. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken merkte de frappante wijziging op. “Waarom niemand de media nog gelooft…”, aldus Van Grieken op sociale media. “Journalisme is links activisme.”

Maar Tatiana bevestigt dat het wel degelijk gaat om Marokkaanse vrouwen. “De twee dames zijn altijd gesluierd, op hun ogen na”, klinkt het. Het is overigens niet de eerste keer dat ze te maken kreeg met de agressieve buren. “Ik heb al spijt dat wij een jaar geleden dat appartement hebben gekocht. De nieuwe buren wonen er minder lang. In oktober stond één van hen al eens met een mes te zwaaien. De politie is toen tussenbeide gekomen, maar het is ons woord tegen dat van hen.”


Widget not in any sidebars

1 REACTIE

  1. Mijn ervaring in Guinée Conakri : toen ik daar werkte en op een vrijdag in verbale aanvaring kwam met een autochtone muslim, was de zaak vlug afgehandeld. Tijdens het weekend kreeg ik huisarrest. Op maandagmiddag stond er een dienstwagen met chauffeur klaar, die zelfde avond zat ik op de vlieger richting naar huis.
    Waarom kan dat hier niet ?