In Sint-Niklaas hebben allochtone jongeren een tiener zwaar toegetakeld. Het 14-jarige slachtoffer liep een sleutelbeenbreuk op. Politie en parket weigerden informatie te geven over de achtergrond van de daders, maar de moeder van het slachtoffer bevestigt aan SCEPTR dat het om jongemannen van vreemde origine gaat.

De feiten dateren van begin januari en vonden plaats op de parking van het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. “Mijn zoon Tyson en zijn vriend Elia (13) waren op zoek naar soldenkoopjes met hun nieuwjaarsgeld”, vertelde Jurgen Vercauteren aan Het Laatste Nieuws. Daar werden de twee jongens aangesproken door twee allochtone jongeren, die deden alsof ze hen van ergens kenden en hen vroegen mee te komen naar de parking.

Allochtonen

“Op de parking sloeg de sfeer echter plots om en eisten ze het geld van de twee jongens”, klinkt het. De 14-jarige Tyson weigerde zijn geld af te geven, en werd vervolgens zwaar toegetakeld. “Mijn zoon kreeg een kniestoot in de borst en een uppercut in het gezicht. Ze konden uiteindelijk weglopen, waarna een bewakingsagente zich over Tyson heeft ontfermd.”

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat Tyson een sleutelbeenbreuk had opgelopen. Hij was daardoor veroordeeld tot drie weken thuiszitten, zo vertelt moeder Bianca Calle aan SCEPTR.

Over de identiteit van de daders is de vrouw duidelijk, dit in tegenstelling tot politie of parket, die weigerden om hierover meer informatie te geven. “De daders zijn minderjarig en van vreemde origine”, stelt Bianca aan SCEPTR. Bovendien zouden de allochtonen niet aan hun proefstuk toe zijn. “Mijn zoon is blijkbaar niet het enige slachtoffer”, klinkt het.