Het had een fijne zondag moeten worden. Vader Dave Agemans ging met het gezin zijn dochter (7) bezoeken tijdens haar turnwedstrijd van de Hasseltse club ‘Sta Paraat’ in de sporthal van Runkst. Maar enkele geweldenaars hadden andere plannen. Dave werd terwijl hij zijn wagen parkeerde bekogeld met projectielen door enkele jongens. Nadat hij de jongemannen hierop aansprak, werd hij brutaal in elkaar gemept. Dat brengt de krant Het Nieuwsblad, die echter verzweeg dat de vechtersbazen van allochtone afkomst zijn. “Ik heb dat nochtans uitdrukkelijk gevraagd aan de pers om dat te vermelden.”

Wanneer Dave Agemans zondag zijn gezin afzet aan de sporthal in de Hasselste wijk Runkst en nog een parkeerplaats zoekt, loopt het mis. “Het was de tweede turnwedstrijd voor ons 7-jarig dochtertje Nanou. Ik zette haar, haar zusje Xanthe en mijn vrouw al af aan de sportzaal”, zo vertelt de fiere papa in de Gazet Van Antwerpen. Maar Dave’s auto werd ineens bekogeld met afval. “Ik deed mijn raampje omlaag en vroeg of ze echt niks beters te doen hadden, maar dat maakte het alleen maar erger”, getuigt het slachtoffer verder in Het Nieuwsblad. “Ik ben uiteindelijk uitgestapt en toen begonnen ze me in het gezicht te spuwen. Dat maakte me nog kwader, maar ik besefte plots dat mijn auto daar alleen stond. En dus keerde ik op mijn stappen terug, waarna ze me in de rug gesprongen zijn.”

Dave werd op de grond geduwd waardoor zijn knie verdraaide. “Terwijl ik op de grond lag, heeft een van die jongens me in het gezicht geschopt. Ze hebben bovendien alles gefilmd, heel uitdagend”, vertelt Dave verder. Er zijn gelukkig geen breuken vastgesteld, “maar door de zware kneuzingen zijn mijn neus en aangezicht wel flink gezwollen. Ook mijn knie ziet er allesbehalve gezond uit.”

Daderachtergrond met opzet verzwegen in reguliere pers

Na Dave in de spoed-afdeling van het ziekenhuis te slaan, zetten de agressievelingen het op een lopen. “We hebben op dit moment nog niemand kunnen oppakken”, vertelt men bij de politiezone Limburg Regio Hoofdstad aan SCEPTR. “Het onderzoek loopt nog, dus we kunnen op dit moment niets vertellen over de identiteit van de daders.”

De echtgenote van het slachtoffer, Sarah, geeft echter meer informatie mee aan onze redactie. “Het gaat om Marokkanen”, zo klinkt het ondubbelzinnig. “Ik heb dat nochtans uitdrukkelijk gevraagd aan de pers om dat te vermelden, want dat is van belang: Ze [zoeken] de daders [nog]. De Gazet Van Antwerpen schreef dat het ‘hangjongeren’ waren, maar het ging wel degelijk om allochtonen.”

Na te zijn behandeld in het ziekenhuis is Dave inmiddels terug thuis, al loopt dat niet van een leien dakje. “Mijn man is terug [uit het ziekenhuis], maar hij draagt nog de gevolgen”, zo klinkt het verder. “Hij heeft hoofdpijn, nekpijn, en zijn rug is nog steeds enorm gezwollen.”