Een Roemeense bende is vandaag voor de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen 12 en 55 maanden voor maar liefst 127 verschillende inbraken. Ze sloegen voornamelijk toe bij bedrijven in Vlaams-Brabant en Limburg. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Roemeense inbrekersbende telde zeven verschillende leden tussen de 26 en 39 jaar oud. Ze sloegen steeds toe in afwisselende teams, waardoor niet alle leden van de bende dezelfde straf kregen. Hun voornaamste terrein waren bedrijven in Limburg en Vlaams-Brabant.

127 inbraken

Op basis van camerabeelden konden verschillende bendeleden geïdentificeerd en gearresteerd worden. Vervolgens kon de politie op basis van telefoononderzoek de overige bendeleden ontmaskeren en werd de volledige bende opgerold. Uiteindelijk slaagde de bende erin maar liefst 127 keer in te breken, voornamelijk in de periode van midden 2017.

Vandaag verscheen de zevenkoppige inbrekersbende voor de rechtbank. De rechter legde hen gevangenisstraffen op tussen 12 en 55 maanden.