De West-Vlaamse stad Brugge wordt al ruime tijd geteisterd door Albanese criminele bendes die op grote schaal cocaïne dealen in en rond Brugge. “We krijgen die bendes maar niet weg uit Brugge”, stelde de procureur gisteren toen opnieuw een Albanese cocaïnedealer voor hem verscheen. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Gisteren verscheen de 30-jarige Albanees Endri K. voor de Brugse strafrechter voor zijn betrokkenheid in cocaïnehandel. Endri K. was nog geen jaar in ons land, voor hij in het drugsmilieu terechtkwam. “Hij kreeg een voorstel van een bende om drugs te verkopen en is zo in het milieu gerold”, aldus zijn advocate. Dat voorstel kwam van een zekere ‘Mohamed uit Molenbeek’, verklaarde de man. “Maar die hebben we logischerwijs niet gevonden”, zei de procureur.

Enkele maanden later werd Endri K. gearresteerd met een grote hoeveelheid cocaïne op zak. “Net als zijn landgenoten bracht de beklaagde de drugs rond per fiets. Bij z’n arrestatie had hij liefst 54 bolletjes cocaïne op zak”, stelde de procureur. Endri K. riskeert een effectieve celstraf van 30 maanden en moet mogelijks ook 60.000 euro winst van zijn cocaïnehandel terugbetalen.

“We krijgen die bendes maar niet weg uit Brugge”

De procureur hekelde het feit dat Brugge nu al ruime tijd geteisterd wordt door Albanese drugsbendes. “We hadden net een bende Albanezen opgerold die drugs dealden, toen we informatie kregen dat opnieuw een Albanese dealer aan het werk was”, klonk het. “De cokehandel blijkt voor hen erg lucratief. We krijgen die bendes maar niet weg uit Brugge.”