De raadkamer in Antwerpen heeft deze vrijdag beslist om de aanhouding van de gepensioneerde politieman Ivo G. te verlengen. Dat brengt BELGA. Ivo G. werd eerder deze week opgepakt in het onderzoek naar de drugsbende rond de familie Yaramis: een Assyrisch-christelijke clan verbonden aan Melikan Kucam, die zelf ook in voorhechtenis zit.

Oud-politieman Ivo G. werd eerder deze week opgepakt op verdenking van passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en de deelname aan een criminele organisatie. De man werkte vrijwel zijn ganse loopbaan in de zone ‘City’ te Antwerpen, waartoe ook de Stuivenbergwijk behoort. Daar wonen heel wat leden van de Yaramis-clan. Het dient overigens gezegd te worden dat ‘Yaramis’ een veelvoorkomende naam is binnen Midden-Oosters-christelijke middens en dus dat niet ieder die Yaramis heet, ook verwant is.

Onderzoek naar Yaramis-clan blijft uitbreiden: Hoe diep gaat/ging hun invloed?

Vorige week werd een grootschalige politieactie uitgevoerd tegen een Assyrische misdaadbende in Antwerpen. De organisatie, gecentreerd rond de familie Yaramis, verhandelde onder meer cocaïne vanuit de haven van Antwerpen. De groep zou hierbij ambtenaren en agenten hebben omgekocht. Afgelopen vrijdag werd in dit kader ook inspecteur M.K. van de Antwerpse politie aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van passieve corruptie, schending van zijn beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Thans is hij echter opnieuw op vrije voeten nadat een procedurefout zou zijn uitgevoerd tijdens zijn arrestatie.

De misdaadorganisatie zou dus “geprobeerd hebben zo veel mogelijk macht te verwerven. Het parket noemt onder andere de politiek, de politie, stadsdiensten, de haven, het bankwezen en de kerk in ons land”, zo was vorige week te lezen. Er werden intussen al een twintigtal verdachten in het dossier aangehouden. De groep wordt tevens verbonden aan Melikan Kucam, de Turks-Assyrische christen en ontzet N-VA-gemeenteraadslid uit Mechelen die in opspraak kwam na een Pano-reportage waaruit bleek dat de N-VA’er humanitaire visa verkocht via zijn connectie met toenmalige staatssecretaris Theo Francken (N-VA).

Lees ook:

Politie rolt Oosters-christelijke bende gelinkt aan Kucam op

Flik verdacht van corruptie vrijgelaten na procedurefout