Een 20-jarige Afghaan riskeert een celstraf van 1 jaar nadat hij vorig jaar een man neerstak aan het station van Roeselare. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen. Het slachtoffer probeerde een meisje te beschermen dat werd lastiggevallen door de Afghaan en zijn vrienden. 

De feiten dateren van juni vorig jaar en vonden plaats in de West-Vlaamse stad Roeselare. Een man merkte op dat een groepje allochtonen een meisje lastig viel aan het station, en wilde daarom ter hulp schieten. Hij sprak het groepje allochtonen aan op hun storend gedrag en zei dat ze moesten stoppen met het meisje lastig te vallen.

Roeselare: in levensgevaar na aanval

Maar dat kon op weinig begrip rekenen bij de groep allochtonen. Ze keerden zich tegen de man en sloegen hem verschillende keren tot hij op de grond lag. Vervolgens haalde één van de allochtone mannen, een 20-jarige Afghaan, een groot keukenmes boven en stak hij het slachtoffer verschillende keren in zijn buik, borst, rug en schouders.

Het slachtoffer moest in levensgevaar worden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleefde de aanslag. “De beklaagde beging zeer ernstige feiten. Gelukkig werden geen organen geraakt, anders was het slachtoffer er misschien niet meer geweest”, stelde de procureur op het proces van de Afghaan, die zelf overigens niet kwam opdagen.

Er werd een effectieve gevangenisstraf van een jaar gevorderd door het Openbaar Ministerie voor opzettelijke slagen en verwondingen. Het vonnis volgt op 11 maart.