Bij een aanslag met een autobom in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 11 mensen omgekomen. Zeker 10 anderen geraakten gewond. Vermoedelijk is de aanslag het werk van Al-Shabaab.

Bij een aanslag met een autobom in een winkelcentrum in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 11 mensen omgekomen. “Verscheidene dode mensen werden uit een vernield gebouw bij de plaats van de ontploffing gehaald. Tot dusver is het dodental 11 burgers en 10 anderen verwond”, zegt politieagent Mohamed Hussein tegen Reuters.

Al-Shabaab

“De ontploffing gebeurde dicht bij het winkelcentrum van Mogadishu en heeft voor dood en vernieling gezorgd”, zegt Ahmed Moalin Ali, een andere politieagent. “De terroristen parkeerden een met explosieven beladen voertuig in de buurt van de het winkelcentrum om onschuldige burgers te doden.”

De aanval werd nog niet opgeëist maar zou het werk kunnen zijn van de jihadistische groepering Al-Shabaab. De terreurgroep voert vaak gelijkaardige aanvallen uit in Somalië. De groep probeert de door het Westen gesteunde regering omver te werpen en een sharia-staat op te richten.

Vorige maand kwamen 21 mensen om bij een aanslag van Al-Shabaab in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Kenia heeft momenteel troepen in Somalië om de Somalische regering te steunen.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/