In Zottegem is een uitbater van een Bed & Breakfast vermoord. Het motief en de omstandigheden zijn voorlopig nog onduidelijk, al wordt gehint door het parket naar “intrafamiliaal geweld”. De speurders belast met de zaak verdenken de echtgenote echter, die al werd verhoord. Na een voorkomen voor de onderzoeksrechter werd beslist tot haar verdere aanhouding. De dochter (22) werd ook verhoord, maar zij is inmiddels reeds vrijgelaten. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

Rond 23u00 zondagavond kregen de hulpdiensten telefoon vanuit de nieuwe fermette van het gezin in Zottegem. Dochter Silke sloeg alarm omdat haar vader, die voorheen de B&B De Koperen Pomp in Brakel uitbaatte, iets was overkomen. Toen de hulpverleners even later bij het huis aankwamen, was echter alle hulp te laat voor Dirk Z. (61).

Meeste details onduidelijk over moord in Zottegem

De speurders verdenken nu de echtgenote, al is nog weinig duidelijk hieromtrent. “De dochter mocht vandaag na verhoor weer naar huis”, aldus Annelies Verstraete van het parket Oost-Vlaanderen tegenover Het Laatste Nieuws. “Zij was aanwezig toen de hulpdiensten arriveerden, maar we hebben geen aanwijzingen dat ze iets misdaan heeft.” De vrouw bracht echter de nacht door in de cel en volgens onbevestigde info van een politiebron zou er ook een bekentenis zijn afgelegd.

De vrouw blijft wel aangehouden, al is het motief echter nog onbekend. Het parket indiceert desondanks dat het om “intrafamiliaal geweld” zou kunnen gaan. De precieze omstandigheden van de moord blijven tevens obscuur. Het slachtoffer werd sowieso wel om het leven gebracht door toedoen van geweld en verloor veel bloed, want het gerecht liet na het onderzoek een gespecialiseerd bedrijf de woonst kuisen.