Jaouad L., een 42-jarige man van vreemde origine, riskeert 4 jaar cel voor de brutale verkrachting van een vrouw tijdens nieuwjaarsnacht in Mechelen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De man bedreigde het slachtoffer daarbij met een mes. Toch beweerde hij in de rechtbank dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde.

De feiten dateren van nieuwjaarsnacht vorig jaar, de jaarovergang van 2017 naar 2018, en vonden plaats in de stad Mechelen. In een café in de Mechelse stationsbuurt leerden Jaouad L. (42) en het slachtoffer elkaar kennen. Ze besloten naar een andere zaak te gaan om verder te vieren, maar daar kwamen ze uiteindelijk nooit aan.

Wederzijdse toestemming?

“De twee verlieten het café na een tijdje met de bedoeling om naar een andere horecazaak te gaan en daar Nieuwjaar te gaan vieren. Maar ze passeerden de studio van Jaouad en gingen uiteindelijk daar naar binnen”, vertelde Geert Noels, openbaar aanklager, in de rechtbank.

Eenmaal aangekomen in de studio van Jaouad vertelde de vrouw dat ze naar het toilet moest, maar Jaouad weigerde dat. Vervolgens bedreigde de man haar met een mes en dwong hij haar zich uit te kleden, waarna hij haar verkrachtte. Een buurman hoorde de vrouw huilen en zeggen dat ze het niet wilde. Hij verwittigde de politie, die Jaouad en de vrouw aantroffen net buiten het gebouw. In de studio vonden ze tevens het mes dat Jaouad gebruikte om de vrouw te bedreigen.

Tijdens de zitting in de rechtbank eergisteren bleef de man echter beweren dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. “De hele zaak is niet zo eenduidig als dat het Openbaar Ministerie laat uitschijnen. Hebben de twee seksuele betrekkingen gehad? Ja. Was er toestemming van beide partijen? Dat is de vraag”, aldus zijn advocaat Ben Crosiers. “Mijn cliënt betwist de feiten manifest en dringt dan ook aan op de vrijspraak.”