Omdat er eerder deze week ophef ontstond na een onenigheid tussen kersvers burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker (LDD) en oud-burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open Vld) besloot de redactie van Het Laatste Nieuws de LDD-beschuldigingen van sabotage aan het adres van de Open Vld te Middelkerke na te gaan. En de beelden die zijn opgenomen, lijken te bevestigen wat Dedecker beweerde. Het hele kantoor van de burgemeester en andere bureau’s zijn volledig leeggemaakt. Het gaat soms over volledige kasten. Dedecker: “Mij wordt bevestigd door verschillende mensen dat de afgelopen weken bestelwagens met stapels papieren en boeken zijn weggereden.”

“Documenten, attributen, dossiers: allemaal weg, verdwenen of vernietigd”, zo klonk het gisteren beschuldigend bij Tom Dedecker (LDD), de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter van Middelkerke. Burgemeester Jean-Marie Dedecker stond zijn neef bij: “Het is juist wat hij zegt: in het gemeentehuis blijft helemaal niks meer over”. De rechtsliberale dwarsligger versterkt nu zijn beweringen met beeldmateriaal. Dedecker toonde zijn burgemeesterkantoren aan Het Laatste Nieuws: Alle documentlades en boekenkasten zijn leeg, er is zelfs geen blad papier meer te bespeuren. In één ruimte is zelfs een volledige kast verdwenen: De verkleuringen zijn op de muur te zien. Dossierkasten zijn nauwgezet leeggehaald.

Dedecker: “Afgelopen weken zijn bestelwagens met stapels papieren en boeken weggereden, vermoedelijk naar de verbrandingsoven”

“Er lag zelfs geen paperclip meer”, zegt de LDD-kopman via Het Laatste Nieuws. “Ik ben snel wat bureaumateriaal gaan kopen. Mij wordt bevestigd door verschillende mensen dat de afgelopen weken bestelwagens met stapels papieren en boeken zijn weggereden, vermoedelijk naar de verbrandingsoven. Wetboeken en -teksten: allemaal weg. En als documenten en dossiers op zo’n wijze worden verwijderd, kan dat evengoed met een simpele druk op de delete-toets van een computer. Niet alleen mijn kantoor, ook dat van nieuwe schepen Eddy Van Muysewinkel (LDD, red.), de opvolger van Liliane Pylyser-Dewulf (CD&V, red.), is helemaal leeg. Wat de ex-burgemeester repliceert, klopt gewoon niet.” 

Gisteren beweerde oud-burgemeester Rommel-Opstaele dat de beschuldigingen van de Dedeckers ongegrond waren en “onwaardig”“Ik weet niet wat meneer Dedecker bedoelt. Ik heb mijn privéspullen meegenomen, maar geen dossiers”, zo klonk het. Maar de beelden spreken nu voor zich.