Op 16 maart zakt de islamkritische burgeractivist Tommy Robinson uit Engeland af naar Vlaanderen. Hij zal samen met Dries Van Langenhove een toespraak houden in Antwerpen ter verdediging van de vrije meningsuiting. Dat staat te lezen op Facebook.

“Ik heb de eer om aan te kondigen dat ik samen met held Tommy Robinson zal spreken op Free speech! Meeting voor vrije meningsuiting in Antwerpen op 16 maart,” zo schrijft Van Langenhove“Tommy bracht aan het licht dat in Engeland op grote schaal duizenden jonge Britse meisjes werden verkracht en geprostitueerd door moslimbendes. Wegens de politieke incorrectheid van dit nieuws hebben de media en het establishment Tommy Robinson proberen kapotmaken. Fake news, rechtszaken en zelfs een tijdelijke gevangenisstraf konden Tommy het zwijgen echter niet opleggen. Zet 16 maart alvast in jullie agenda!”

‘Enemy of the State’

De controversiële Robinson verwierf aanvankelijk bekendheid als leider en woordvoerder van de English Defence League (EDL) in 2009. Die richtte hij op als reactie op het toenemend moslimextremisme in zijn geboortestad Luton, dat de afgelopen decennia stevig islamiseerde. Hij verliet de EDL uiteindelijk in 2012 uit onvrede met de toenemende extreemrechtse radicalisering ervan en zette sindsdien zijn strijd voort als onafhankelijke burgeractivist.

Zowel als leider van de EDL als daarna ging Robinson steeds door woelig vaarwater. Naast moordbedreigingen van moslims en neonazi’s werd hij totaal verguisd door de Engelse mainstream. Hij kwam geregeld in aanraking met de ordediensten, vaak voor schijnbaar onbenullige zaken. Zo raakte hij verwikkeld in tal van rechtszaken en belandde zelfs een aantal keren in de cel. Dat weerhield hem er echter nooit van om zijn uitgesproken mening te verkondigen.

Zijn strijd en oneerlijke behandeling in de ogen van velen door dezelfde staat die hij juist wou verdedigen, leverden hem integendeel enorme bekendheid en een grote schare fans op. Robinsons autobiografie ‘Enemy of the State’ bereikte nummer één op Amazon. Op dit moment is hij actief als politiek adviseur van UKIP, de voormalige partij van de bekende Brexiteer Nigel Farage.

ADVERTENTIE