Khadija Zamouri (Open Vld), Molenbeeks schepen voor Jeugd en Sociale Cohesie, is kwaad na de beruchte Molenbeekse nieuwjaarsnacht. Niet vanwege het massale geweld, maar omdat Molenbeek volgens haar telkens geviseerd wordt. Er werd onder meer massaal brand gesticht en er werden tientallen winkels geplunderd, maar volgens Zamouri gebeurt dat ook in andere steden. 

In de Brusselse gemeente Molenbeek braken tijdens nieuwjaarsnacht naar goede gewoonte alweer hevige rellen uit. Verschillende groepen van allochtone jongemannen zorgden voor chaos door brand te stichten, straatmeubilair te vernielen en winkels te plunderen. Hulpdiensten die ter plaatse wilden komen werden steevast bekogeld, waardoor Molenbeek omgetoverd werd tot een quasi no-go zone.

Molenbeek geviseerd?

De gebeurtenissen in Molenbeek zorgden opnieuw voor een storm van kritiek op de Brusselse gemeente. Molenbeeks schepen voor Jeugd en Sociale Cohesie, Khadija Zamouri (Open Vld), vindt dat Molenbeek geviseerd wordt. “In verschillende gemeenten is er van alles gebeurd. Waarom is iedereen dan opnieuw in Molenbeek geïnteresseerd? In Antwerpen zijn er dingen gebeurd. Ik weet niet precies wat, maar ik heb gehoord dat er overal van alles gebeurd is. Maar blijkbaar was het hier het ergst, volgens de media”, klinkt het.

Het parket stelde echter eerder al dat het geweld tijdens oudejaarsnacht over het algemeen gedaald was ten opzichte van de jaren voordien, in tegenstelling tot Molenbeek dus. “Ik wil dat geloven”, reageerde Zamouri daarop. “Maar het is wel zo dat de meerderheid van de Molenbekenaren dit niet wil.”

(Lees verder onder de tweet.)

Zamouri verzekert wel dat er opgetreden zal worden. “Het gaat niet blauwblauw gelaten worden. Het is niet van: ‘oké, het is nu gebeurd, we zien wel weer’. Dat absoluut niet. Er hangen daar heel veel camera’s. Daarmee kunnen we exact nagaan wie die jongeren zijn”, klinkt het. Vooralsnog werden er echter geen relschoppers opgepakt.

ADVERTENTIE